29. februar 2020
Hasselmus observeret ved Kongskilde.Foto: Naturstyrelsen
gallery icon

Se billedserie

Hasselmus observeret ved Kongskilde.Foto: Naturstyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Truet syvsover nu også fundet ved Kongskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Truet syvsover nu også fundet ved Kongskilde
Opdateret 19. september 2019 kl. 16:09
Sorø - 19. september 2019 kl. 15:39
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hasselmusen, der i forvejen lever flere steder i Sorø Kommune - blandt andet i skov- og kratområder langs Parnasvej - er nu også fundet i området ved Kongskilde.

Hasselmusen er en af de mest sjældne og truede pattedyr i Danmark. Den er Danmarks eneste syvsover og er ikke meget større end en tommelfinger.

Derfor var begejstringen stor, da en gruppe frivillige søndag observerede en hasselmus i en af 50 opsatte redekasser på det statsejede naturområde Kongskilde.

- Naturstyrelsen og frivillige fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforening har ledt efter spor fra hasselmus i Kongskilde-området de seneste fem år, og nu er det endeligt dokumenteret, at den er der. Fundet af en hasselmus netop her tyder på, at vores indsats for den truede art har virket, siger Mads Jensen, kontorchef i Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Hasselmusen er afhængig af grønne korridorer, når den skal bevæge sig over større afstande. Derfor plantede Naturstyrelsen og frivillige fra Danmarks Naturfredningsforening i 2016 buske og krat i området, så hasselmusen kan kravle fra kvist til kvist. Der er planer om plantning af flere levende hegn i området.

Tidligere har Sorø Kommune doneret 50 redekasser, der har en dobbeltfunktion. De giver hasselmus mulighed for at formere sig i trygge omgivelser og gør det også nemmere at følge bestanden af det sky lille dyr.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk