20. juli 2019
Lars Hansen har Doc Holliday som favorit, men saloonen har fået navn efter The Sundance Kid. Lars følger selv med som gode. gamle Doc, når han ruller ud i sin »road saloon«Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Lars Hansen har Doc Holliday som favorit, men saloonen har fået navn efter The Sundance Kid. Lars følger selv med som gode. gamle Doc, når han ruller ud i sin »road saloon«Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Til saloon-fest i det vilde vesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til saloon-fest i det vilde vesten
Sorø - 30. december 2018 kl. 06:10
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når Lars Hansen sætter sig bag rattet i den kæmpestore Kenworth W900B fra 1987 forbereder han sig til en dag som den amerikanske tandlæge, revolvermand og gambler Doc Holliday. Så er han nemlig på vej ud med traileren til en firmafest, en polterabend, et jagtselskaber, en fredagsbar, et træf, en messe eller en vin- eller whiskysmagning med traileren, som han har fået indrettet som en vaskeægte western saloon. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Det er en lidt pudsig historie, for havde reglerne i Danmark været anderledes, havde jeg formentlig bare haft en trailer med et par borde og stole, som vi oplever trailere, når vi er på træf, fortæller Lars, der i det daglige driver Sydvestsjællands Kloakservice.

- Men da jeg skulle have synet trækker og trailer, kunne det ikke lige lade sig gøre. Den samlede længde er 18,20 meter, men i Danmark er den højest tilladte længde 16,5 m. Men jeg fik at vide, at hvis jeg byggede noget nagelfast ind i traileren, kunne jeg få den synet som arbejdsredskab, og så er reglerne anderledes.

Gode råd var dyre eller i hvert fald velkomne, og Lars Hansen fik mange bud.

- Det bedste kom, da jeg og HEJ Tømreren Mikael Høgh havde en lille sammenkomst. »Du skal da indrette en western-saloon,« sagde Mikael. »Jeg har manden, der kan gøre det. Han har været ansat i Tivoli og har lavet en del af den slags ting,« fortæller Lars - og sådan blev det.

Gammelt tømmer og andre materialer blev fundet hist og pist, og saloonen begyndte at tage form.

- Det stod hurtigt klart, at Mikaels medarbejder havde fanget idéen - måske oven i købet endnu bedre, end jeg selv havde gjort, og det tog kun Steffen Skov fem uger at bygge en autentisk saloon. Resultatet blev bedre, end jeg i min vildeste fantasi havde forestillet mig, fortæller Lars Hansen.

Traileren, der i sig selv er 12,20 meter lang og 2,5 meter bred, kom til i oktober 2017. Lars havde haft kig på den i nogle år, men den var ikke til salg. Pludselig i efteråret 2017 ville den svenske ejer sælge, og så slog Lars til.

At det blev Sundance Kid, der kom til at lægge navn til Danmarks eneste »road saloon«, faldt helt naturligt. Ejeren af trækkeren havde nemlig skrevet »Sundance Kid« på sin Kenworth - og han var så sikker på, at det skulle være navnet, at han havde givet navnet en gang lak, så det ikke sådan lige kan fjernes.

Traileren, der er af mærket Great Dane fra 1971, lejer Lars Hansen ud for 1.000 kr. i timen - uanset om det er hverdag eller weekend og dag eller aften.

Saloonen kan rumme 25-30 mennesker. Den er bedst til stående arrangementer, men der kan dog sættes et bord op. Der er fastmonteret køleskab, kaffemaskine og musikanlæg, så countrymusikken kan være med til at skabe den helt rette stemning. Traileren er udstyret med flagermuslygter, men den oplyses også af justerbart LED-lys.

Man kan læse mere om Sundance Kid Saloon på sdks.dk eller på Facebook.

Læs hele historien i DAGBLADET eller Sjællandske lørdag eller på e-avisen sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk