22. november 2017
I blandt andet denne bygning skal det kommende kommunale sundhedshus indrettes. Sundhedshuset får adresse på Dr. Kaarsbergsvej nr. 5 og 6. Foto: Ulla Grundtvig Brask
I blandt andet denne bygning skal det kommende kommunale sundhedshus indrettes. Sundhedshuset får adresse på Dr. Kaarsbergsvej nr. 5 og 6. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhedshus dyrere end ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedshus dyrere end ventet
Sorø - 17. maj 2017 kl. 15:01
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Realiseringen af ét stort kommunalt sundhedshus på Dr. Kaarsbergsvej er rykket et skridt nærmere, men også et skridt, der fordyrer projektet.

arrow Læs også: Sorø får et sundhedshus

Licitationen på byggeriet viste nemlig, at det laveste bud giver en samlet udgift på godt otte mio. kr., og byrådet har kun budgetteret med 7,2 mio. kr. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

To af de fordyrende elementer er der ikke så meget at gøre ved, for det er ting, der skal være i orden, og ting, der skulle have været kalkuleret med i første omgang, påpeger formand for social- og sundhedsudvalget, Lars Schmidt (DF).

Det ene er et fuldt dækkende anlæg for automatisk brand-alarmering. Det koster 475.000 kr.

Det andet er en nødvendig udvidelse af omklædningsfaciliteterne, så Arbejdstilsynets krav kan overholdes. Det koster 193.800 kr. ekstra.

Udvalget mener, at de to ekstra anlægsudgifter skal deles af den fælles kasse, mens det resterende manglende beløb - knap 215.000 kr. - skal findes ved besparelser på det samlede projekt:

- Men naturligvis ikke besparelser, der forringer projektet afgørende, siger Lars Schmidt.

Sundhedscentret skal indrettes i bygningerne på Dr. Kaarsbergsvej 5 og 6, hvor det kommunale jobcenter tidligere har haft til huse.

Udover forskellige kommunale sundheds-aktører er det meningen, at Lægerne på Dr. Kaarsbergsvej skal rykke ind i sundhedshuset.

De har i øjeblikket konsultation i ejendommen Dr. Kaarsbergsvej 7, hvor også Lægeforeningen har kontor. Lægeforeningen er blevet tilbudt kontor-lejemål i det gamle rådhus på Torvet.

Dermed er vejen banet for, at Dr. Kaarsbergsvej 7 bliver ledigt, og hvis kommunen ikke selv kan finde anvendelse for det, vil det ifølge den kommunale ejendomsstrategi blive sat til salg.

De tre nævnte bygninger har i øvrigt alle tre tidligere indgået i det, der engang hed Sorø Sygehus.

Det økonomiske aspekt omkring sundhedshuset skal til behandling i både økonomiudvalg og byråd, inden der er fundet endelig afklaring på spørgsmålet.

arrow Foreløbig pris på nyt sundhedshus: 7,2 mio kr.
08. juni 2016 kl. 06:09 Opdateret: kl. 06:15
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk