23. juli 2019
Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store forventninger til erhvervshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store forventninger til erhvervshus
Sorø - 11. marts 2019 kl. 16:54
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er fra start store forventninger til det nye Erhvervshus Sjælland, der skal betjene erhvervslivet i Region Sjælland.

Det blev slået fast fra flere sider, da erhvervshuset mandag blev indviet under overværelse af 300 erhvervsfolk fra nær og fjern. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Formand Erhvervshus Sjælland, borgmester i Guldborgsund Kommune, John Brædder, sagde det tydeligst:

- Sammenlignet med de andre regioner ligger vi ikke ligefrem nummer 1 i dag. Og nummer 1. bliver vi måske heller ikke, men vi skal ligge blandt de to-tre bedste. Skal vi ikke give hinanden håndslag på, at når vi læser nøgletallene for Region Sjælland om tre år, er vi blandt de mest driftige regioner. Det har vi s'gu fortjent, sagde John Brædder.

John Brædder oplyste, at den samlede strategi for Erhvervshus Sjælland i øjeblikket er under udarbejdelse:

- Vi skal nok være aggressive med at få arbejdspladser hertil, men det bliver alt sammen nemmere, når strategien er på plads. Projektet skal være på erhvervslivets præmisser, for det er dér, de ved, hvad der er behov for.

Direktør for Erhvervshus Sjælland, Mads Váczy Kragh, erklærede, at erhvervshuset er en gave til alle:

- Nu får vi muligheden for at give alle virksomheder - ikke kun vækstvirksomheder, som det var tilfældet i Væksthus Sjælland - en højt specialiseret ydelse. Og jeg er glad for, at vi er havnet i denne ramme hos Vkst i Sorø. Det har Gert (borgmester Gert Jørgensen, red.) æren for, sagde Mads Váczy Kragh.

For Gert Jørgensen har det været naturligt, at Erhvervshus Sjælland skulle placeres i huset på Fulbyvej:

- Der er jo stolte traditioner med rådgivning hos Vkst. Så derfor var det naturligt at rykke erhvervshuset hertil. Nu handler det så om, at hele regionen skal løfte sig.

Formand for KKR Sjælland, borgmester i Solrød Kommune, Niels Hörup, understregede også vigtigheden af at sætte turbo på erhvervsudviklingen:

- Væksthus Sjælland viste vejen, og på ryggen af det, skal vi nu videreudvikle. Og vi skal formå at udnytte de fordele, det enstrengede erhvervsfremme-system skaber.

Efter indvielsestalerne var der buffet med sjællandske lækkerier til de fremmødte, der mætte kunne læne sig tilbage og lade sig underholde af hjerneforsker Peter Lund Madsens finurligheder.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk