23. januar 2021
Borgmester Gert Jørgensen fortæller, at Sorø Kommune afventer retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, efter at Sorø på grund af corona-smitte er kommet under skærpet opmærksomhed. Foto: Thomas Olsen
Borgmester Gert Jørgensen fortæller, at Sorø Kommune afventer retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, efter at Sorø på grund af corona-smitte er kommet under skærpet opmærksomhed. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø under skærpet corona-opmærksomhed: Kommunen følger udviklingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø under skærpet corona-opmærksomhed: Kommunen følger udviklingen
Opdateret 10. august 2020 kl. 17:48
Sorø - 10. august 2020 kl. 16:35
Af Bjarne Stenbæk

Sorø Kommune afventer retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, efter at det står klart, at Sorø er kommet under skærpet opmærksomhed i forbindelse med corona-smitte.

- Vi har ikke fået det endelige tal endnu, men vi har fået at vide, at vi overskrider tallet for skærpet opmærksomhed med 0,1, siger borgmester Gert Jørgensen.

- Man kommer under skærpet opmærksomhed, når man runder 20 smittede pr. 100.000 indbyggere, og vi ligger altså på 20,1 i det regnestykke

Når man kun er 30.000 indbyggere, skal der ikke så mange til for at rykke på procenterne. Som nævnt har Sorø ikke fået det nøjagtige antal, men det ligger formentlig i størrelsesordenen syv-otte stykker.

- Vi har jo med tilfredshed noteret, at vi har været igennem en lang periode uden smittede, og det havde vi håbet, at vi kunne fortsætte, siger Gert Jørgensen.

- Men vi er naturligvis også så realistiske, at vi godt ved, at når man er nabo til et epicenter, må det også have konsekvenser for os. Vi har en del fra Sorø Kommune, der arbejder i Ringsted - blandt andet på Danish Crown-slagteriet.

- Vi ved ikke, hvor de smittede bor eller opholder sig, men vi er klar til at følge de anvisninger, vi får - og til at hjælpe med at få smittede isoleret, hvis vi skal det, siger borgmester Gert Jørgensen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk