23. juli 2019
På kortet kan man se, hvor der kommer fibernet, og hvor der allerede er. Illustration: Fibia
På kortet kan man se, hvor der kommer fibernet, og hvor der allerede er. Illustration: Fibia
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø får fibernet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorø får fibernet
Sorø - 13. marts 2019 kl. 11:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele Sorø får nu mulighed for at komme på fremtidens fibernet og dermed få glæde af det hurtigt og stabilt internet. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Behovet for hurtigt og stabilt internet stiger år og for år. Der streames film, dyrkes e-sport og tages e-læringskurser, ligesom borgerne er i digital dialog med sundhedsvæsnet og andre offentlige virksomheder.

Men ikke alle steder er der lige god plads i de gamle kabler, og derfor bliver alle andelshavere i energi- og fibernetkoncernen SEAS-NVE tilbudt fibernet de kommende år.

- Region Sjælland er generelt plaget af langsomme internetforbindelser, og det gør vi noget ved. Nu er turen kommet til Sorø, lyder det fra Casper Holst-Christensen, der er administrerende direktør i Fibia, der står for gravning og tilslutning af fibernet.

I alt får omkring 6.000 husstande i Sorø mulighed for at blive koblet på fibernettet for nul kroner, når man samtidig bestiller seks måneders internet - så helt gratis er det ikke.

Tilbuddet om fibernet til alle andelshavere bygger på lokal opbakning.

- Alle får tilbuddet i løbet af de næste fem år, men der skal være interesse for det i lokalområdet, før vi kommer og graver og installerer, siger Casper Holst-Christensen og tilføjer:

- I Sorø har efterspørgslen været stor nok til, at vi bare kan gå i gang, mens vi i andre områder er nødt til at afdække den reelle interesse. Og er den der, så kommer vi men er den der ikke, så flytter vi gravemaskinerne videre til et andet område.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk