22. juni 2021
Sorø Svøm & Leg har taget hul på aktiviteterne igen. Der har også et par skoler og nogle foreninger, men der er ganske mange, der satser på at vente til efter sommerferien. Det presser Sorø Helsebads økonomi. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Sorø Svøm & Leg har taget hul på aktiviteterne igen. Der har også et par skoler og nogle foreninger, men der er ganske mange, der satser på at vente til efter sommerferien. Det presser Sorø Helsebads økonomi. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorø Helsebad rammes negativt af corona-åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sorø Helsebad rammes negativt af corona-åbningen

Det er positivt, at Danmark kan åbne igen - men det kan skabe problemer, når det så ikke følges op

Sorø - 17. maj 2021 kl. 18:57
Af Bjarne Stenbæk

Sorø Helsebad er blevet ramt af en lidt bagvendt problemstilling.

- Det er jo fint, at Danmark kan åbne igen, og her hos os har eksempelvis nogle af skolerne samt Sorø Svøm & Leg atter taget hul på aktiviteterne. Det kører helt perfekt, og det er jo fantastisk for os at se aktivitet i hallen igen efter mange måneders nedlukning, fortæller chef i Sorø Helsebad, Morten Christensen.

- Vi er meget forsigtige i helsebadet, og alle regler bliver overholdt, så vi gør, hvad vi kan, for at minimere risikoen ved et besøg i helsebadet. Det er ikke helt forkert at kalde badet for en »foreningshal«, for vi har 15 foreninger, der er tilknyttet hallen. Flere af dem - ikke mindst Sorø Svøm & Leg - har gjort en stor indsats for at fastholde medlemmerne og få sat gang i aktiviteterne igen. Men der er i sådan en situation, som den, vi er og har været i, en stor risiko for at tabe medlemmer til andre aktiviteter og gøremål. I alt kommer cirka 50.000 i hallen på årsbasis.

Presset økonomi

Derfor er der på den ene side grund til smil, men på den anden side er der også grund til lidt panderynker.

- Når vi får lov til at åbne, betyder det også, at vi ikke længere kan få corona-kompensation, siger Morten Christensen.

- Vi har hidtil kunnet få dækket 80 procent af min løn, men har ikke fået tilskud til driften af hallen, der selv om der er lukket for publikum har store udgifter til varme og også udgifter til vand. Det har naturligt nok resulteret i, at hallens økonomi er særdeles presset.

- En del af foreningerne har ikke turdet eller villet sætte gang i aktiviteterne, men venter til august/september, fortsætter han.

- Men venter man til august/september, kan man ikke bare gå ud fra, at vi er her endnu. Vi er optimister og tror på fremtiden, men har vi ikke holdtræningen i helsebadet, får vi heller ingen indtægter, og der er en grænse for, hvor længe vi kan holde til det.

Vigtig træning

I hallen lærer børn at svømme. Det er også træning af handicappede, træning af gigtpatienter og ældre samt senhjerneskadede og anden rehabiliterings-træning.

- Vi er det eneste sted i nærområdet, hvor en sådan træning kan foregå, så vi vil gerne appellere til eksempelvis oplysningsforbund og foreninger, der har udskudt deres åbning, samt kommunen, siger Morten Christensen.

- Det skal ikke være en klagesang, men omvendt er helsebadets økonomiske situation så alvorlig, at der er grund til at gøre opmærksom på den i så god tid, at brugerne kan nå at reagere og være med til at sikre, at vi i Sorø fortsat har et helsebad. Helsebadet er et privat initiativ med stor betydning for lokalområdet. Corona-kompensationen har i forvejen ikke været den bedste for os, men nu er der givet grønt lys til åbning, og så er der ikke mere støtte at komme efter.

Et af problemerne for brugerne er, at der ikke er så mange træningsgange inden sommerferien, og det er et stort arbejde at skulle tjekke, at alle tilmeldte hver gang skal vise coronapas eller en negativ test.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk