25. juni 2021
Kenneth Smith nåede at være skoleleder på Stenlille Skole i 14 måneder. Foto: Jens Wollesen
Kenneth Smith nåede at være skoleleder på Stenlille Skole i 14 måneder. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleleder politianmeldt og fyret efter »alvorlig personalesag«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skoleleder politianmeldt og fyret efter »alvorlig personalesag«
Sorø - 07. maj 2021 kl. 13:28
Af Martin Pedersen

Kenneth Smith er blevet politianmeldt og fyret som skoleleder på Stenlille Skole, hvor han har været ansat som leder i 14 måneder.

I en pressemeddelelse oplyser Sorø Kommune, at det drejer sig om en »alvorlig personalesag«, der har medført, at kommunen ikke længere har tillid til Kenneth Smith i rollen som skoleleder. Men derudover er der kun få oplysninger om sagen.

- Det er en personalesag, så vi kan ikke sige, hvad det handler om, og jeg kan ikke udtale mig om det konkrete indhold. Hans måde at være skoleleder på har jeg ingen bemærkninger til, og han har bidraget til, at skolen har en god økonomi, siger Henrik Madsen, der er børne- og familiechef i Sorø Kommune.

Undersøgt i halvanden uge

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den nu fyrede skoleleder Kenneth Smith.

Henrik Madsen oplyser, at skolelederen blev fritaget for tjeneste fredag den 23. april og fyret mandag den 3. maj. Tiden mellem de to datoer har Henrik Madsen brugt på at undersøge sagen.

- Jeg har undersøgt sagen grundigt og talt med diverse parter i sagen og været hele vejen rundt omkring den. Det var min beslutning, og Sorø Kommune har afsluttet sagen med hans faglige organisation, siger han.

Retsligt efterspil venter

Der venter dog stadig et retsligt efterspil. Danmarks Lærerforening bekræfter over for avisen, at der er indgivet en politianmeldelse af Kenneth Smith. Men derudover har lærerforeningen ingen ikke yderligere kommentarer.

- Jeg kan ikke udtale mig, da det involverer et af vores medlemmer i Ringsted-Sorø Lærerforening. Men vi håber, der bliver ansat en god, ny skoleleder, siger Birgitte Lehrmann, der er fællestillidsrepræsentant for lærerne i Sorø Kommune.

På jagt efter ny skoleleder

Samtidig med Kenneth Smiths afskedigelse i mandags blev viceskoleleder Jacob Plambeck konstitueret som skoleleder, indtil en ny skoleleder er fundet. Sorø Kommune forventer at have en ny skoleleder på plads til 1. november.

Jacob Plambeck har kun været ansat på Stenlille Skole i få måneder. Processen med at finde en ny skoleleder er allerede sat i gang.

I skolebestyrelsen ærgrer formand Stine Kirkbøl sig over, at skolen efter 14 måneder nu igen skal finde en ny leder.

- Det er mega ærgerligt, for det er en stor proces. Det var ingen af os, der havde set det komme, men der er ikke noget at gøre ved det. Vi håber, at det er noget, der bliver afsluttet hurtigt. Men det må gå sin gang. Jeg har fuld tillid til, at både politiet og lærerforeningen gør det, de skal, siger Stine Kirkbøl.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk