16. juni 2021
8-årige Sofus fra Stenlille er en af dem, der er glad for, at der nu er flere streetsport-anlæg i Sorø Kommune. Her hopper han lige over en forhindring. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

8-årige Sofus fra Stenlille er en af dem, der er glad for, at der nu er flere streetsport-anlæg i Sorø Kommune. Her hopper han lige over en forhindring. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skatere drømmer om at få udvidet anlægget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Skatere drømmer om at få udvidet anlægget
Sorø - 13. juli 2020 kl. 19:11
Af Bjarne Stenbæk

Sommerferieaktiviteter slutter med en stor konkurrence-dag på banen i Sorø.

Det blev en fin dag på streetsportanlægget i Sorø, da L.O.W. Academy lørdag besøgte Sorø og gav instruktion til de børn, der gerne ville blive bedre på løbehjul, skateboard eller rulleskøjter.

Efter en tur i Stenlille, Sorø og Dianalund - se programmet på sommerisorø.dk - er der i øvrigt lagt op til et brag af en afslutning lørdag den 8. august, hvor deltagere fra hele kommunen er inviteret til at være med på anlægget i Sorø. Her kommer en professionel DJ, og så er der ellers forskellige konkurrencer for dem, der har lyst.

Tailwhip

På banen kan børnene give den fuld gas, og det gør 8-årige Sofus fra Stenlille.

- Jeg kan bedst lide, at man kan hygge sig med sine venner og også lære nye at kende, siger han.

- Jeg har kørt på løbehjul i tre år og kan efterhånden en del ting, men drømmen er at kunne lave et tailwhip, hvor man kører op ad rampen, fortsætter op i luften og svinger løbehjulet rundt, før man kører ned ad rampen igen. Det er et sejt trick.

Sofus er med ved aktiviteterne både i Dianalund, Stenlille og Sorø, ligesom han har været på banen i Fjenneslev.

Hjælpsom kultur

I Sorø er det til hverdag Frank Nielsen, der står i spidsen for streetsporten.

- Vi har holdt nogle workshops med pæn deltagelse, siger han.

- Vi håber, at vi kan få stablet en forening på benene, men det kræver, at nogle forældre engagerer sig i det. Vi håber også, at vi kan få udbygget anlægget, men vi skal have hjælp til for eksempel at søge fonde.

Streetsporten kan godt se lidt halvfarlig ud, og selvfølgelig kan det kræve et par styrt at lære de fedeste tricks, men der er sikkerhedsudstyr i form af hjelm, albue- og knæbeskyttere til at tage det værste.

- I streetsport tager man meget hensyn til hinanden, siger Frank Nielsen.

- Når man kommer lidt ind i kulturen, lærer man at holde de linjer fri, hvor der kører andre, ligesom man hjælper hinanden og gerne lærer fra sig. Man har også respekt for hinanden og venter, til det er ens tur.

Er køreklar

Af Nybolig har SorøStreetMovement fået sikkerhedsudstyr, skateboards og løbehjul til undervisningsbrug og til udlån, så man kan godt være med, selv om man ikke selv har alt udstyret.

- Kommunen har også givet penge, så vi har kunnet købe et kamera, der betyder, at vi nu kan optage vores tricks og afspille dem i slow motion, så vi kan se, hvad det er, vi skal forbedre, siger Frank Nielsen.

- Så vi er køreklar, men dog kunne jeg, der også er parkour-instruktør, godt tænke mig, at vi fik vendt den klatrevæg om, så vi kunne bruge den til parkourformål. Faldunderlaget er der jo, og jeg tvivler faktisk på, at klatrevæggen nogensinde bliver det store tilløbsstykke.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk