20. november 2017
Andreas Holtti er tonemester i DR Drama og har lavet lyden til serien "Herrens Veje". Han optager og bruger også lyd fra Sorø-området. Foto: Martin Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Andreas Holtti er tonemester i DR Drama og har lavet lyden til serien "Herrens Veje". Han optager og bruger også lyd fra Sorø-området. Foto: Martin Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ser du Herrens Veje? Andreas har lavet lyden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ser du Herrens Veje? Andreas har lavet lyden
Opdateret 22. oktober 2017 kl. 20:59
Sorø - 22. oktober 2017 kl. 20:54
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Måske følger du med i DR-dramaet »Herrens Veje« søndag aften. Måske har du også lagt mærke til lyduniverset i serien, der handler om en dansk præstefamilie.

Det er Andreas Holtti, der står i spidsen for at sikre en god lyd i tv-serien. Han er tonemester i DR Drama og bor på Frederiksberg ved Sorø.

Og så kommer han faktisk selv ud af en præstefamilie. Både broren, faren, farfaren, farbroren og oldefaren er eller har været præster.

- Jeg kan genkende mange ting i serien. For eksempel havde min farfar store ambitioner om, at jeg skulle blive præst. Men den vej gik jeg ikke. Og i de første to afsnit var der nogle ret slående ting. Når man er i kirkelig sammenhæng, er der noget, som man gør på en bestemt måde. For eksempel er man som forkynder nødt til at forstå, hvordan man skal formidle en historie og et budskab, så man fanger folk. Det er ikke bare noget, man gør. Men skuespiller Lars Mikkelsen er rystende tæt på. Han rammer hovedet på sømmet, siger Andreas Holtti til DAGBLADET og Sjællandske.

Som tonemester har han det overordnede ansvar for hele efterarbejdet med seriens lyd.

Der er tre lydfolk i DR Drama, og de bruger seks uger på ét afsnit af »Herrens Veje«. Når de modtager videomaterialet, er dialogen mellem skuespillerne den eneste lyd på videoen.

- De første tre uger bruger vi på at sørge for, at dialogen er tydelig og klar. Så bygger man resten op med atmosfære og effekter. Man skal ligesom forstå, hvor scenen foregår, siger 52-årige Andreas Holtti.

Der bliver designet en lyd-virkelighed, hvor for eksempel rumklang, fodtrin, brummen fra et køleskab og trafikstøjen fra vejen udenfor bliver kombineret og tilsammen skal lyde som virkeligheden.

- Lyden skal være med til at fortælle historien, siger Andreas Holtti.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Tip os

Del din historie eller billeder

Send en e-mail til:
sndk@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk