19. maj 2019
Storgade er ikke blevet renoveret siden 1990?erne og kunne godt trænge til lidt fornyelse, står der i den nye plan. Færre vejtræer er et af forslagene.Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Storgade er ikke blevet renoveret siden 1990?erne og kunne godt trænge til lidt fornyelse, står der i den nye plan. Færre vejtræer er et af forslagene.Foto: Anders Ole Olsen
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks steder står først for til forskønnelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks steder står først for til forskønnelse
Sorø - 12. december 2018 kl. 09:52
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny masterplan for forskønnelse af steder i Sorø Bymidte er udarbejdet og i denne tid på vej gennem det politiske system. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Planen, der har fået navnet »Sorø under lup« er en revideret og mindre udgave af den masterplan, som byrådet i 2012 vedtog. Den fokuserer på fornyelse af seks udvalgte steder i selve Sorøs bymidte.

De seks steder er Torvet, Storgade, Sorø Byterminal, Alléhusgrunden (ud mod Rådhusvej), Biblioteksgården og p-pladsen ved Faktagrunden.

For de to sidstnævnte er der allerede planer, der i øjebliket forsøges igangsat. I Biblioteksgården er der gang i en pengeindsamling til at etablere Sorøs Grønne Scene - og p-pladsen ved Faktagrunden vil få en ansigtsløftning i forbindelse med, at der bliver bygget en ny boligblok på selve Faktagrunden.

De øvrige fokuspunkter er:
Torvet: Her blev der i 2012 lavet en forundersøgelse i samarbejde med Realdania, der var indstillet for at betale for halvdelen af arbejdet. Det er Realdania, der ejer det gamle rådhus og derfor var interesseret i en forskønnelse af torvet foran det.

Blandt planerne var at flytte bistroen til den sydlige ende af Torvet. Al parkering skulle også foregå på den sydlige del af pladsen. Hensigten var at skabe en mere åben plads med større anvendelighed. I 2014 blev de planer droppet af det nye byråd, men ideerne bør stadig tjene til inspiration, står der i »Sorø under lup«.

Storgade: Gaden er ikke blevet renoveret siden 1990'erne og kunne godt trænge til lidt opdatering, står der i planen. Belægningen trænger til renovering, det samme gør bænkene, gadelamperne bør udskiftes, og måske der skal være færre gadetræer og i stedet nogle blomsterkummer, foreslås det. Flere cykelstativer er også blandt ønskerne.

Sorø Byterminal: Den store tomme plads giver mulighed for nytænkning. Et aktivitetstorv med lege- og bevægelsesmuligheder for borgere i alle aldre er nævnt som mulighed. Indrettet på en måde, så pladsen også vil kunne bruges til events.

Alléhusgrunden: Området vil kunne indrettes til et byrum, der tilbyder udfoldelser indenfor sundhed og kreativtet. En nyttehave, bord-bænke-sæt og en café er blandt de øvrige bud.

For alle forslagene gælder, at de koster penge, og der er endnu ikke sat penge af til nogen af dem.

Derfor besluttede medlemmerne af udvalget for teknik og miljø, der som de første har set på planen, da også, at der skal være afsat penge på budgettet, inden der bliver udarbejdet mere konkrete projektet.

Sagen skal også til behandling i økonomiudvalg og byrådet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk