22. januar 2019
Kommunens arbejdsledige og elever fra 8. og 9. klasserne kunne prøve kræfter med deres fremtid på uddannelses- og jobmessen i Sorøhallen. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Kommunens arbejdsledige og elever fra 8. og 9. klasserne kunne prøve kræfter med deres fremtid på uddannelses- og jobmessen i Sorøhallen. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se video og billeder: 750 unge på vej mod fremtiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se video og billeder: 750 unge på vej mod fremtiden
Sorø - 17. januar 2018 kl. 15:20
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hey drenge. Skal I prøve at slå et søm i?, spørger tømrerlærling Benjamin Wojcik en flok drenge fra 9.X på Holbergskolen i Dianalund.

De fleste i gruppen bevæger sig lidt genert hen mod Kopp Sorøs stand på uddannelses- og jobmessen i Sorøhallen. Men forrest går Mathis Christensen, og der er ingen generthed over ham.

Han griber straks hammeren. Med tre præcise og kraftfulde slag slår han det lange søm i træbjælken. Han er lige så sikker som sine hammerslag på, hvad han skal i fremtiden.

- Det står helt klart. Jeg skal være tømrer. Jeg har altid syntes om at komme ud og arbejde med hænderne. Jeg er ikke den, der får de højeste karakterer i skolen. Jeg er lidt skoletræt, så jeg gider ikke gå mere i skole, fortæller Mathis Christensen til DAGBLADET og Sjællandske.

Men ikke alle på messen var lige så afklaret med fremtiden som Mathis Christensen.

Amalie Rasmussen fra 9.Y på Stenlille Skole slog også et søm i en træbjælke hos Kopp Sorø. Men om en karriere som tømrer nu også er den rette fremtid for hende, er hun i tvivl om.

- Jeg vil gerne være frisør eller tømrer eller murer eller et eller andet lignende. Jeg er lidt i tvivl. Jeg skal på efterskole efter 9. klasse, og der skal jeg gå på en frisørlinje. Hvis det er godt, og jeg kan lide det, så vælger jeg det, siger Amalie Rasmussen.

Og det er netop den fremgangsmåde, som tømrerlærlingen Benjamin Wojcik tror på. Man skal prøve at have håndværket mellem hænderne, mener han.

- Jeg tror, det er sådan, man finder ud af, hvad man gerne vil. Man skal prøve det, i stedet for at der står en og fortæller det, siger han.

Han medgiver, at en tømrer i dag stort set aldrig hamrer et søm i et stykke træ. Det var mest en gimmick for at tiltrække opmærksomhed på messen i Sorøhallen. Men pointen med gimmicken er reel.

Benjamin Wojcik er selv toethalvt år henne i sin tømreruddannelse. Han blev overbevist om tømrer-fremtiden, da han i sin vinterferie i 9. klasse valgte at følge en gruppe tømrere på arbejde.

- Det var sådan, jeg selv fandt ud af det. Når man går i 9. klasse ved man ikke, hvad en arbejdsdag går ud på. Så det giver meget bare at komme ud på en arbejdsplads. Det er altafgørende at få noget i hænderne, fortæller lærlingen Benjamin Wojcik.

Over 50 forskellige virksomheder og uddannelsesinstitutioner deltog på messen i Sorøhallen. Først var der åbent for kommunens 8. og 9. klasser, og bagefter kunne ledige og andre interesserede også besøge messen.

Uddannelses- og jobmessen var arrangeret af Sorø Erhverv, UU Vestsjælland og Sorø Kommunes jobcenter og fagcenter for børn og familie.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk