24. maj 2019
De nye børnehaveklasse-elever var de første til at komme igennem 9. klassernes flagallé på første skoledag på Ruds Vedby Skole. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

De nye børnehaveklasse-elever var de første til at komme igennem 9. klassernes flagallé på første skoledag på Ruds Vedby Skole. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se fotos og video: Begejstring for skolen skal helst vare ved

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se fotos og video: Begejstring for skolen skal helst vare ved
Sorø - 13. august 2018 kl. 13:30
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er masser af skolebegejstring, nysgerrighed og »kom-nu-og-lær-mig-en masse«-attitude hos de børnehaveklasse-elever, der begynder i skole i denne uge. Heldigvis.

Også dem der skal gå på Ruds Vedby Skole - Sorø Kommunes mindste folkeskole.

Men hvad er egentlig opskriften på et langt, lærerigt og spændende skoleforløb, hvis målet er, at man forlader 9. klasse med lige så stor læringslyst, som da man begyndte i skolen?

I anledning af børnehaveklasse-elevernes første skoledag spurgte vi to af de ældste elever på Ruds Vedby Skole, hvad deres bud er på det gode skoleliv.

- En af de ting, der gør det sjovere at gå i skole, er, når vi laver aktiviteter, der ikke er på skolen. Det er en god variation af undervisningen, mener Anastasia Aansø, der er formand for elevrådet på Ruds Vedby Skole. Hun har gået på skolen siden 3. klasse.

Men også den tætte relation til lærerne er vigtig for at føle sig tryg og klar til læring. Det mener Thorbjørn Orrasingha, der også går i 9. klasse på skolen.

- Vi har verdens bedste lærere. De lytter til os, og vi kan snakke med dem, hvis der er noget, man lige går og er ked af, siger Thorbjørn Orrasingha, næstformand i elevrådet.

Så er der naturligvis kammeraterne og sammenholdet, der er meget vigtigt for det gode skoleliv.

- Skolen er god til at ryste os sammen hele tiden. For eksempel har alle udskolingsklasserne et kvarter hver dag, hvor vi går en tur sammen. Så får man luft til hjernen og snakket lidt med de andre. Hvis der er en elev, som går lidt alene, er der altid en af os eller en lærer, som får ham eller hende med ind i gruppen igen, fortæller Anastasia Aansø.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk