22. oktober 2020
Med budgetaftalen tages et skridt hen mod de kommende minimumsnormeringer på dagtilbuds-området.  Foto: Per Christensen
Med budgetaftalen tages et skridt hen mod de kommende minimumsnormeringer på dagtilbuds-området. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Samlet byråd står bag 2021-budgettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Samlet byråd står bag 2021-budgettet
Sorø - 18. september 2020 kl. 13:54

Det er blot anden gang siden kommunalreformen, at et samlet byråd i Sorø Kommune står bag næste års budget. Fredag er der indgået budgetforlig mellem Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Venstre, Radikale Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og løsgænger Anita Skjoldager Eskildsen.

Budgetaftalen indeholder løft til både drift og anlæg og omfatter en skattenedsættelse af indkomstskatten fra 26,4 procent til 26,3 procent, skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

Borgmester Gert Jørgensen er meget tilfreds med budgetaftalen.

- Der er tale om en historisk stærk aftale, hvor vi i byrådet har lagt vægt på at sætte gang i udviklingsaktiviteter, der kan styrke kommunen på både kort og længere sigt. Med aftalen understøtter vi desuden Byrådets Vision 2022 og forbedrer forudsætningerne for at føre visionen ud i livet, siger borgmesteren.

Med budgetaftalen tages et stort skridt hen mod de kommende minimumsnormeringer på dagtilbuds-området. Byrådet styrker normeringen i daginstitutionerne og supplerer ligeledes de nationale bevillinger til folkeskolen. Herudover forbedres de fysiske rammer på flere skoler markant, og der er i den forbindelse afsat midler til en ny daginstitution på Holbergskolen i Dianalund.

Med budgetaftalen afsættes midler til et permanent løft af nattevagtsdækningen på kommunens tre små plejecentre, og der afsættes midler til på baggrund af erfaringerne fra coronaperioden at arbejde videre med samværsprojekter på kommunens plejehjem.

Kultur- og idrætslivet styrkes også. Der afsættes midler til blandt andet en kunstgræspulje, et multifunktionelt gymnastiktræningscenter i Pedersborg-hallen, et basketball-anlæg og en skaterbowl, og der afsættes 10 mio. kr. som en grundkapital henimod opførelse af en ekstra træningshal i Dianalund. Herudover styrkes kultur- og idrætslivet gennem puljemidler til blandt andet Sorø-ordningen og den kulturelle udviklingspulje.

De kommunale ejendomme har et stort investeringsbehov, og med årets budgetaftale afsættes yderligere fire mio. kr. i 2021, som stiger til fem mio. kr. i år 2024, til at udbedre det vedligeholdelsesmæssige efterslæb.

Med budgetaftalen fordobler byrådet energi- og miljøpuljen til energirenovering af kommunale ejendomme, ligesom der i de kommende år vil blive arbejdet med at forbedre vilkårene for insekter og planter, blandt andet gennem mere bynær natur.

Budgettet for 2021-2024 vedtages af byrådet den 7. oktober 2020.

Fakta om udvalgte dele af budgetaftalen for 2021:

- Skatten sænkes. Den kommunale indkomstskat reduceres til 26,3 pct.

- I alt igangsættes der med budgetaftalen initiativer for 212,6 mio. kr. over de kommende fire år

- Der afsættes yderligere 62 mio. kr. til modernisering af Holbergskolen og etablering af en integreret løsning med en ny daginstitution. I alt er der afsat 80,4 mio. kr. til projektet.

- Der afsættes 18 mio. kr. til modernisering Pedersborg Skole til renovering af klimaskærm og nye køkkener i både skole og SFO.

- Der afsættes 2 mio. kr. til et træningscenter ved Pedersborg Hallen og 10 mio. kr. til en træningshal ved Holbergskolen.

- Cykelstisprojektet fra Bromme til Dianalund gennemføres i 2021 og der afsættes yderligere 1 mio. kr. stigende til 4 mio. kr. i 2024 til en pulje for forbedring og udvikling af cykelstier og trafiksikkerhed.

- Budgettet til genopretning og vedligehold af kommunens bygninger løftes med 4 mio. kr. i 2021 stigende til 5 mio. kr. i 2024.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk