<
24. juni 2021
Flaget var hejst, da der var »store genåbning« på Frederiksberg Skole i foråret 2020. Foto: Thomas Olsen
Flaget var hejst, da der var »store genåbning« på Frederiksberg Skole i foråret 2020. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan genåbner skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan genåbner skolerne
Sorø - 06. maj 2021 kl. 19:00
Af Martin Pedersen

Torsdag var en af de større genåbningsdage med grundskolerne som et centralt element.

Indtil torsdag måtte skoleelever i 5. klasse og derover kun have fysisk undervisning på halv tid, mens eleverne i 0. til 4. klasse var vendt tilbage til fysisk undervisning på den enkelte skole.

Åbning med regler

Nu kan alle elever i grundskolen have fysisk undervisning på skolerne hver dag, og dermed er folkeskolerne stort set tilbage til normal drift, dog med en række corona-regler. Det er op til den enkelte kommune at afgøre, hvornår skolerne er klar til fuld genåbning.

Det er blevet muligt, efter et flertal i Folketinget natten til tirsdag blev enige om en større genåbning end tidligere aftalt.

Med skolernes genåbning følger en kraftig opfordring om, at elever over 12 år og lærere bliver corona-testet to gange om ugen, men det er ikke et krav.

God plads

To af Sorø Kommunes seks folkeskoler åbnede fysisk for alle elever torsdag morgen. Det var Ruds Vedby Skole, der er kommunens mindste folkeskole, og Pedersborg Skole, hvor god plads har hjulpet med til en hurtig genåbning.

De øvrige skoler er i gang med en gradvis åbning og tilbagevenden til fysisk undervisning.

På Holbergskolen i Dianalund var den virtuelle undervisning i forvejen planlagt til at strække sig ind i næste uge, og det holder man fast i.

Men så bliver virtuel undervisning også pakket sammen for en stund, fortæller skolelederen.

- For der er behov for et skift nu. Men fra næste skoleår vil vi fortsætte med mange af de virtuelle elementer. Det bliver mere ud fra en pædagogisk fundering frem for en sundhedsfaglig. For vi har oplevet, at der også er mange gode ting i det. For en hel del børn har det været godt med den øgede mulighed for fordybelse og koncentration. Nogle børn har shinet på en helt ny måde, fordi de får mulighed for ro og fordybelse, siger skoleleder Jakob Storm.

Næsten alle er klar

På Frederiksberg Skole har det været op til lærerne at beslutte, hvilke klasser der var klar til at vende tilbage til fysisk undervisning torsdag, og hvilke der venter til mandag. Stort set alle klasser er nu tilbage på skolen, og de sidste kommer på mandag.

Skolens sproghold på tværs af klasser giver dog nogle udfordringer, fordi klassernes elever stadig ikke må blandes sammen på tværs. Derfor foregår sprogundervisningen sådan, at eleverne sidder i deres egne klasselokaler, mens undervisningen er virtuel via en computer.

- Det giver os lidt udfordringer. Vi gør det, så godt vi kan, men det er bare ikke nemt for elever eller lærere. Og vi tænker over, hvordan vi kan gære det endnu bedre, siger skoleleder Ole Kristensen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk