21. oktober 2019
Byrådsmøderne bliver holdt i salen i det gamle rådhus på Torvet. Her er der meget begrænset plads til tilhørere, hvilket også kunne tale for transmissioner.Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Byrådsmøderne bliver holdt i salen i det gamle rådhus på Torvet. Her er der meget begrænset plads til tilhørere, hvilket også kunne tale for transmissioner.Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: S er klar med nye forslag til optagelser af byrådsmøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

S er klar med nye forslag til optagelser af byrådsmøder
Sorø - 09. juli 2019 kl. 10:00
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse har det. Ringsted har det. Næstved har det. Kalundborg har det. Roskilde har det. Holbæk har det. Vordingborg har det. Og listen kunne blive meget længere.

arrow Læs også: Forslag om optagelser møder borgerlig skepsis

Sorø er ikke på listen, for Sorø Kommune har det ikke - billed- eller lydtransmission af de offentlige byrådsmøder.

Sagen har været oppe tidligere, men er af det borgerlige flertal blevet forkastet med henvisning til, at tiden ikke er til at bruge penge på sådan noget. Og det er op til det enkelte byråd, om man ønsker optagelser.

Men hvis pengene ikke er til live tv-transmisisoner her og nu, findes der andre måder at gøre byrådsmøderne offentligt tilgængelige for borgerne.

Det mener Sorø Byråds socialdemokratiske medlemmer, der er klar med tre modeller, der enten er helt gratis for kommunen - eller også er betydeligt billigere end det oprindelige forslag om tv-transmission.

Model 1: Byrådet giver pressen og tilhørerne lov til at optage lyd fra de offentlige byrådsmøder.

Model 2: Byrådet giver presse og tilhørere lov til lydoptagelser fra offentlige byrådsmøder - og kommunen laver også selv lydoptagelser, der bliver lagt på kommunens hjemmeside.

Model 3: Byrådet giver tilladelse til, at presse og tilhørere laver både lyd- og billedoptagelser fra offentlige byrådsmøder.

En forudsætning for alle tre modeller er, at optagelserne ikke må virke forstyrrende på afviklingen af byrådsmødet.

Optagelser foretaget af tilhørere og presse, kan offentliggøres på f.eks. hjemmesider eller Facebook.

- Det er jo ikke anderledes end, at tilhørere og presse kan gå hjem og skrive deres egne referater og lægge ud på hjemmesider og Facebook, siger gruppeformand for socialdemokraterne, Anne Madsen til Dagbladet og Sjællandske.

Hun og hendes partifæller mener, at det er vigtigt at give alle borgere mulighed for at følge ordentligt med i byrådsmøderne:

- De skriftlige referater, der bliver lagt ud på kommunens hjemmeside, siger jo ikke meget. Der står oftest bare »indstillingen tiltrådt« eller de og de stemte for - de og de imod. Man får ikke noget at vide om argumenter eller proces, siger Anne Madsen.

Derudover påpeger hun, at ikke alle har lige gode muligheder for at kunne være tilstede ved byrådsmødet:

- Det kan være transportmuligheder, der er til hinder. Det kan være handicaps. I en tid, hvor vi taler meget om samskabelse og demokrati, vil bedre adgang til byrådsmødernes indhold være en måde at aktivere og engagere borgerne, siger Anne Madsen til Dagbladet og Sjællandske.

Forslaget med de tre modeller kommer til behandling på et byrådsmøde efter sommerferien. Med tiden håber socialdemokraterne, at der kan arbejdes hen imod den for dem optimale løsning - live-transmission af byrådsmøderne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk