14. december 2017
Sådan bliver vejføringen for cyklister og gående i fase 1 frem til sommerferien. Illustration: Vejdirektoratet
gallery icon

Se billedserie

Sådan bliver vejføringen for cyklister og gående i fase 1 frem til sommerferien. Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rundkørsel giver omvej for gående og cyklister

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rundkørsel giver omvej for gående og cyklister
Sorø - 16. marts 2017 kl. 14:05
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejdirektoratet går nu i gang med at etablere en rundkørsel på Elmebjergvej ved Kalundborgvej og industriområdet, skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Vi har jo taget et meget langt tilløb til den her rundkørsel, så derfor er det jo en stor glæde, at etableringen af den nu kan gå i gang, siger borgmester Gert Jørgensen.

- Rundkørslen giver et kæmpe løft til Sorø og ikke mindst til erhvervsområdet. Vi har nu stort set udsolgt af jord på den side, Hørkram ligger på, så nu skal vi i gang på den modsatte side. Infrastrukturen betyder naturligt nok meget for virksomhederne, og efter at det kom frem, at rundkørslen nu anlægges, har vi haft forespørgsler fra et pr. nye virksomheder.

Det er mere end 10 år siden, at rundkørslen første gang var på tegnebrættet, men af forskellige årsager har den ikke været topprioriteret af politikerne, når Vejdirektoratets midler skulle fordeles.

I øjeblikket er det - især i spidsbelastningerne om morgenen og om eftermiddagen lidt af et trafikalt kaos i området. Der kører rigtig mange biler i begge retninger på Elmebjergvej og ad Kalundborgvej, og det gør det dels vanskeligt at svinge til venstre ad Kalundborgvej og dels vanskeligt for lastbiler at komme ud på Elmebjergvej. Det er selvfølgelig også vanskeligt for personbiler at køre ud fra sidevejene, men personbilerne behøver ikke helt så meget plads som de store køretøjer.

I første omgang er det cyklister og fodgængere, der rammes af arbejdet, og der er - som vist på kortet - lavet en ny rute for de bløde trafikanter, så de kommer uden om byggepladsen. Senere kommer turen så til bilisterne.

- Men vi informerer løbende om projektet inde på Vejdirektoratets hjemmeside, siger projektleder Peter Beck Larsen, der onsdag også holdt et orienteringsmøde for områdets virksomheder.

Virksomhederne er kommet med på en mailliste, hvor de løbende modtager information, men ellers kan projektet følges på vejdirektoratet.dk/DA/vejprojekter/rundkoerselsoroe/

Undervejs vil direktotatet forsøge at genere trafiken mindst muligt. Blandt andet derfor udføres en del af arbejdet om natten.

Hele arbejdet ventes at koste omkring seks millioner kroner, og udgifterne fordeles ligeligt mellem Vejdirektoratet og Sorø Kommune. Licitationen på arbejde til cirka 4,8 millioner kroner blev vundet af firmaet SMB A/S fra Fyn. Rundkørslen skal efter planen åbne i efteråret 2017.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk