3. juli 2020
Henrik Jørgensen, indehaveren af slagterforretningen i Dianalund Centret, tror, det vil hjælpe på de unges interesse, hvis de kommer ud og ser og prøve slagterfaget. Foto: Charlotte Koefoed
Henrik Jørgensen, indehaveren af slagterforretningen i Dianalund Centret, tror, det vil hjælpe på de unges interesse, hvis de kommer ud og ser og prøve slagterfaget. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rift om lærlinge til slagterbutikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rift om lærlinge til slagterbutikker
Sorø - 03. december 2018 kl. 20:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mens mange mennesker sætter pris på koteletter, kamsteg og kartoffelspegepølse fra den lokale slagter, er der færre og færre, der har lyst til at føre slagterkniven.

Færre og færre unge tager nemlig en uddannelse som slagter, og det kan mærkes hos blandt andet Henrik Slagter i Dianalund Centret.

Indehaver Henrik Jørgensen fortæller, at interessen hos de unge er dalende, og derfor er der virkelig rift om de få lærlinge, der er i Dianalund-området.

Henrik Jørgensen mener, at det er utilstrækkeligt først at få fat i de unge, når de skal vælge uddannelse i 9. eller 10. klasse.

Man skal have fat i dem tidligere i skolen, og de skal ud i virkeligheden, mener slagtermesteren.

- Det er ikke nok, at de læser om uddannelsen. Det er afgørende, at de møder den passionerede slagter og selv oplever det værdifulde i jobbet, siger Henrik Jørgensen.

Ifølge Danske Slagtermestre er lærlingetørken i Dianalund symptom på et mere generelt problem.

- Alt for få unge vil tage en erhvervsuddannelse. Vi kommer til at mangle arbejdskraft på sigt, og det kan blandt andet få betydning for, hvor mange slagterbutikker der findes om bare ti år, mener Ulrik Olesen, der er marketingchef hos Danske Slagtermestre.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk