17. februar 2020
Slaglille Plejeboliger fik topkarakterer på alle områder ved det uanmeldte besøg. Arkivfoto
Slaglille Plejeboliger fik topkarakterer på alle områder ved det uanmeldte besøg. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plejehjem klarede sig generelt godt ved tilsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plejehjem klarede sig generelt godt ved tilsyn
Sorø - 05. november 2019 kl. 16:15
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle plejecentre har haft uanmeldt tilsyn. Overordnet set blev der givet gode karakterer, men der er dog lidt problemer med dokumentation og måltider. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Plejecentrene i Sorø Kommune klarer overordnet set deres opgave godt.

Det vurderer i hvert fald konsulentvirksomheden BDO, der i år på kommunens bestilling har været på uanmeldt tilsyn på samtlige plejecentre og skrevet rapport om besøgene.

På to områder er der dog nogle af plejecentrene, der burde stramme op. Nemlig når det gælder dokumentation (oplysninger om beboeren) og måden måltiderne på plejehjemmene forløber på.

Slaglille i top

På dokumentationen klarer Egecentret sig absolut dårligtst, idet stedet kun scorer to på en skala fra et til fem pga forkert indførte oplysninger, manglende oplysninger og manglende indsatsmål. Mølleparken/Blomstergården og Røde Kors Hjemmet klarer sig ikke meget bedre med en middel-score på tre. Holbergcentret/Rosenhuset får fire, mens Slaglille Plejeboliger får topkarakter.

Slaglille Plejeboliger er i øvrigt det plejecenter, der samlet set kommer bedst ud af det uanmeldte tilsyn med topscoren 5 på samtlige de syv områder, plejecentrene er blevet vurderet på.

De syv områder er: Dokumentation, Pleje, omsorg og praktisk støtte, Hverdagsliv, Kommunikation og adfærd, Selvbestemmelse og indflydelse, Mad og måltider samt Kompetencer.

Uro ved måltiderne

Mad og måltider er det punkt, der udover Dokumentation har kaldt på mest kritik fra tilsynets side.

For meget uro, fordi ikke alle medarbejdere sidder med ved bordet, men laver andre ting i baggrunden. Og samtidig kører radioen, selv om ingen tilsyneladende lytter (Røde Kors Hjemmet).

Tændt radio og tv uden at beboerne tilsyneladende er optaget af at følge med i det (Lynge Plejeboliger).

Oprydning og medarbejdersnak i køkkenet under spisningen, privat snak mellem ansatte ved spisebordet og en ansat, der sidder for sig selv og spiser (Mølleparken/Blomstergården).

Derudover klarer plejecentrene sig generelt pænt på alle andre områder, hvor der bliver uddelt karaktererne fire og fem over hele linjen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk