19. april 2019
63-årige Ole Specht Jensen er ked af, at  Helen ikke sagde noget om de tanker, hun gik med. Hun efterlod sig heller ikke et afskedsbrev, der kunne skabe klarhed. I en periode var bilen hans tilflugtssted. Lange ture blev kørt, mens tankerne fik frit spil - og pludselig endte vejen på Lolland, ved Sjællands Odde eller en anden kyst. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

63-årige Ole Specht Jensen er ked af, at Helen ikke sagde noget om de tanker, hun gik med. Hun efterlod sig heller ikke et afskedsbrev, der kunne skabe klarhed. I en periode var bilen hans tilflugtssted. Lange ture blev kørt, mens tankerne fik frit spil - og pludselig endte vejen på Lolland, ved Sjællands Odde eller en anden kyst. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oles kone begik selvmord: - Min verden gik fuldstændig i sort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oles kone begik selvmord: - Min verden gik fuldstændig i sort
Sorø - 15. september 2018 kl. 08:40
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ole Specht Jensen fra Sorø er nu selv med til at hjælpe andre i samme situation. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Ole Specht Jensen glemmer aldrig den tirsdag i maj 2016. Som vanligt havde han sendt en sms fra toget, da han var på vej hjem fra job i Avedøre. Godt nok svarede Helen ikke, som hun ellers plejede at gøre, men det tænkte han ikke nærmere over. Derfor kom det også som et lammende chok, da han åbnede døren til hjemmet i Tømrerparken og så, at Helen havde hængt sig i gelænderet på trappen til 1. sal.

- Min verden gik fuldstændig i sort, fortæller han.

- Jeg forsøgte at genoplive hende, men forgæves. Tiden derefter kan jeg dårligt huske. En række praktiske ting skulle jo ordnes. F.eks. var vi ikke medlem af Folkekirken, så jeg måtte leje et kapel i Slagelse, hvor vores søn og jeg sagde det, der skulle siges. Kaffen i beboerhuset i Tømrerparken tog gode naboer sig af - ellers ved jeg ikke, hvordan det var forløbet. Jeg var simpelthen i chok.

Ole har i øvrigt efterfølgende meldt sig ind i Folkekirken igen.

Skyldfølelse plagede Ole, og jævnligt genoplevede han de forfærdelige minutter.

- Jeg havde ikke opdaget, at det var så galt fat, og Helen efterlod sig ikke et afskedsbrev eller andre ting, som kunne bringe opklaring, fortæller Ole, der også forsøgte at finde forklaring hos en af Helens søstre og hendes to bedste veninder. Uden held. Det var svigerdatterens fødselsdag, og Helen havde tidligere på dagen ringet for at ønske hende tillykke. Helen var også i fuld gang med at arrangere sin 60 års fødselsdag - både mad og festsal var bestilt - og hun havde også aftaler med sine bedste veninder i dagene efter selvmordet.

Et par samtaler med lægen var med til at puffe Ole i den rigtige retning. Borgerservice kunne ikke hjælpe ham - ikke en gang en brochure fra en af de frivillige foreninger, der arbejder på området,

På nettet fandt han foreningen Efterladt efter selvmord, og det bragte ham videre i livet.

- Jeg begyndte i Odense med en walk-and-talk for efterladte, fortæller Ole, der også kom i kontakt med NEFOS (Netværk for Selvmordsramte). Han havde med stort udbytte samtaler med en psykoterapeut, der arbejder med selvmordsramte og kom med i en gruppeterapi med otte deltagere. Otte gange mødtes gruppen, men fire af deltagerne ses stadig under private former.

I dag arbejder Ole selv frivilligt med at hjælpe selvmordsramte, og han peger på, at der mangler en form for beredskab.

Læs hele historien i DAGBLADET og Sjællandske lørdag eller på e-avisen sn.dk/modules/sn/flow_page_validate_or_buy/

Her kan du få hjælp:
Landsforeningen Efterladte efter selvmord kan træffes på tlf. 70 27 42 12

Nefos (Netværk for selvmordsramte) kan træffes på 63 12 12 26 hverdage mellem kl. 9.00 og 13.00 eller på mailen kontakt@nefos.dk.

Livslinien (for mennesker med selvmordstanker) kan træffes på tlf. 70 201 201.

Torsdag den 20. september fra kl. 18.30 til 21.00 er der arrangement i Landsforeningen for efterladte efter selvmord i Frivilligcentret, Farimagsgade 16 i Næstved. Se program på efterladte.dk eller facebook.com/efterladte.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk