12. maj 2021
I arrangementet »Stafet for Livet« i Sorø er der fokus på kræft - og på livet. Det nye forskningsprojekt, som Sorø Kommune deltager i, handler om livskvaliteten for socialt udsatte med kræft. Billedet er fra 2018. Foto: Kenn Thomsen
I arrangementet »Stafet for Livet« i Sorø er der fokus på kræft - og på livet. Det nye forskningsprojekt, som Sorø Kommune deltager i, handler om livskvaliteten for socialt udsatte med kræft. Billedet er fra 2018. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt projekt skal knække social ulighed i kræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt projekt skal knække social ulighed i kræft
Sorø - 04. maj 2021 kl. 10:23

Sorø Kommune deltager som pilotkommune i nyt forskningsprojekt, som skal forbedre livskvaliteten hos socialt udsatte med kræft.

Projektet begyndte den 1. januar og afvikles i et samarbejde mellem København Universitet, Professionsskolen Absalon og Region Sjælland. Sorø Kommune indgår - sammen med Vordingborg Kommune - som pilotkommune.

Formålet med projektet er at øge mulighederne for at højne livskvaliteten hos socialt udsatte borgere i forbindelse med et kræftforløb.

Det skal blandt andet gøres ved at sikre, at borgerne får de rette tilbud i forhold til at forebygge og lindre den lidelse, som kan knytte sig til en kræftsygdom.

Projektet er i første omgang målrettet socialt udsatte borgere, da man ved, at kræftpatienter med en kort uddannelse, en lav indkomst og som bor alene, i mindre grad modtager lindrende behandling.

Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen udtaler formanden for social- og sundhedsudvalget Lars Schmidt:

- Støtte til borgere med kræft er et område, vi har fokus på, og som vi fra politisk side blandt andet har valgt at prioritere i det seneste budgetforlig. Med Sorø Kommunes deltagelse i projektet kommer vi helt tæt på udviklingen af området, siger Lars Schmidt.

Sorø Kommune vil først for alvor blive involveret i projektets 2. år i 2022.

Her vil sygeplejersker med palliations-funktion (lindring) få øget viden om lindrende behandling og opsporing, hvorefter borgerne i målgruppen også involveres.

Ved afslutning af projektet i udgangen af 2023 vil der ligge en afprøvet model klar, der skal forbedre indsatsen hos borgere. Modellen skal ikke kun understøtte borgere med kræft i Sorø Kommune, men skal også bidrage til det regionale og nationale forbedringsarbejde i forhold til at sikre kræftpatienter den rette lindrende behandling - uafhængig af social position.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk