8. april 2020
De glade deltagere ved opstartsmødet i det nye erhvervs-netværk.Privatfoto
De glade deltagere ved opstartsmødet i det nye erhvervs-netværk.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt netværk for erhverv med natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt netværk for erhverv med natur
Sorø - 22. januar 2020 kl. 19:04
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu et erhvervs-netværk har set dagens lys. Det er for dem, der bruger naturen i arbejdet med for eksempel sundhed og undervisning. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Kan man bruge haven og naturen til at hjælpe psykisk sårbare og mennesker med stress og depression?

Ja mener flere psykoterapeuter, naturterapeuter og naturvejledere, som i december mødtes for at være med til at skabe et nyt erhvervs-netværk.

Netværket er for alle, som arbejder med og bruger naturen som ramme for rehabilitering, undervisning og sundhedsfremme.

Formålet med netværket er først og fremmest, at medlemmerne kan bruge hinandens viden og ressourcer til at skabe kendskab til hinanden og skabe synlighed og viden om, hvad det er, de arbejder med, og hvem de kan hjælpe.

Udviklings-muligheder

Ella Hilker er uddannet sygeplejerske og leder af foreningen Haverefugiet gennem ni år. Hun er sammen med naturvejleder Tonie Bjørneskov og Sorø Erhverv initiativtager til det nye netværk:

- Forskningen har for længst dokumenteret, at naturen er en virksom ramme for rehabilitering og læring og bevarelse af sundhed. Så der er bestemt nye muligheder for en grøn erhvervsudvikling gennem nye virksomheder, siger Ella Hilker og tilføjer:

- Dét vi har savnet, måske ud over mod, er viden på det erhvervsmæssige område. Derfor er det dejligt at få respons og hjælp til netværket fra Sorø Erhverv. Men også Sorø Kommunes tiltag med Verdensmålene har været en opmuntring til at gå i gang med netværket nu.

Nyt møde i februar

Netværket er det femte i rækken af forskellige erhvervsnetværk, som Sorø Erhverv har været med til at få i gang:

- At samle deres kræfter i netværk kan hjælpe dem med at blive skarpe på deres ydelser og produkter, hvem det er, de kan hjælpe og ikke mindst, til hvilken pris, siger erhvervschef Laila Carlsen.

Netværket er stadig i opstartsfasen, og på det første rigtige møde den 3. februar vil en del af tiden også blive brugt på at diskutere netværkets kodeks, fremtidige mødedatoer samt indhold.

Hvis man gerne vil vide mere om netværket og eventuelt være med til næste møde, kan man kontakte erhvervschefen på erhverv@soroe.dk eller tlf. 20 26 50 81.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk