18. oktober 2021
Fodsporet fylder 10 år, og i den forbindelse bliver et nyt friluftsprojekt til fem mio. kr. lanceret. PR-foto Naturstyrelsen
Fodsporet fylder 10 år, og i den forbindelse bliver et nyt friluftsprojekt til fem mio. kr. lanceret. PR-foto Naturstyrelsen
Foto: PR-foto Naturstyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt friluftsprojekt i gave til naturstien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt friluftsprojekt i gave til naturstien

I Sorø Kommune bliver det fejret med kulinarisk oplevelse ved Naturcentret.

Sorø - 12. oktober 2021 kl. 15:54

Med en støtte på cirka 2,5 mio. kr. fra Nordea-fonden går tre kommuner og Naturstyrelsen i gang med at udvide tilbudet til friluftsfolket i projektet "På Sporet af Sydvestsjællands Natur".

Næstved, Slagelse og Sorø kommuner samt Naturstyrelsen bidrager også med tilsammen cirka 2,5 mio. kr., så der er ca. 5 mio. kr. til rådighed. I projektet inddrages borgerne langs Fodsporet til at deltage i udvikling af oplevelser.

I løbet af projektperioden forbindes Fodsporet med nye afmærkede cykel- og vandreruter i alle tre kommuner. En af de nye ruter forbinder Fodsporet med de flotte naturområde ved Tystrup Sø, så man på en rundtur både får pulsen op i det bakkede terræn ved søen og pulsen ned på det flade Fodspor.

- Vi er glade for det er lykkedes at skabe et nyt projekt, hvor Fodsporet gør nytte i et større geografisk perspektiv. Sammen med kommunerne bliver der nu langt flere muligheder for at udfolde friluftslivet, siger skovrider Claus Jespersen fra Naturstyrelsen.

Samtidig fylder naturstien Fodsporet 10 år i år. Fodsporet indgår i det nye projekt, og derfor er det naturligt, at fejring af fødselsdagen også markerer start for det nye projekt. Det sker lørdag den 16. oktober, og fejringen foregår i Næstved, Sorø og Slagelse kommune.

I Sorø Kommune kan man både få en kulinarisk oplevelse med vild mad og bagefter komme på sansetur i mørket og blandt andet opleve, hvordan nattens liv ser ud i ultraviolet lys. Det foregår fra kl. 16.30 på Kongskilde Naturcenter, som er et af knudepunkterne i det nye friluftsprojekt.

På Fodsporets facebookside vil det fulde fem-timers program for fødselsdagen blive lagt ud, når det foreligger.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk