26. maj 2020
Tommy Flauensgaard (tv.) og Steffen Beierholm står bag arrangementet Klassisk Køretur fredag den 5. juni med afgang fra VKST på Fulbyvej klokken 10.00. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Tommy Flauensgaard (tv.) og Steffen Beierholm står bag arrangementet Klassisk Køretur fredag den 5. juni med afgang fra VKST på Fulbyvej klokken 10.00. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny mulighed: Klassisk Køretur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny mulighed: Klassisk Køretur
Sorø - 21. maj 2020 kl. 14:57
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Steffen Beierholm og Tommy Flauensgaard håber, at mange har lyst til at deltage i »Tour de Vestsjælland« fredag den 5. juni.

Det er et faktum, at Klassisk Køredag på grund af coronaen ikke bliver til noget i år - men kan man ikke vise sin bil frem i Sorøs bymidte og få en god snak med andre veteranbilsentusiaster og publikum, ja, så kan man i stedet tage med på Klassisk Køretur rundt på Vestsjælland.

- Vi syntes, der skulle ske noget, og når det store arrangement i Sorø ikke kunne gennemføres, siger Tommy Flauensgaard.

- Derfor har jeg lagt en rute på op mod 150 kilometer, som vi kan gennemføre på et par timers tid. Vi tager af sted fra VKST på Fulbyvej klokken 10.00. Her kan folk med veteranbiler møde op og køre med kvit og frit. Man kan også støde til undervejs, hvis man har lyst til det, eller køre den modsatte vej rundt. Ruten bliver slået op på Klassisk Køreturs Facebookside, og den kan selvfølgelig downloades til mobiltelefonen.

Turen går over Tystrup ned til Skælskør, ud til Kobæk Strand, videre til Korsør, Frølunde, Kongsmark, Stillinge og så ind over land tilbage til Sorø igen.

- Her slutter vi på Elmebjergvej 39, fortæller Steffen Beierholm, der bor på adressen.

- Og så kommer min gamle pølsevogn i sving med take away-pølser.

Strandområderne er dels valgt på grund af udsigten og dels på grund af de offentlige toiletter, som arrangørerne håber vil være åbnet til den tid.

- Jeg plejer normalt at arrangere en køretur inden Klassisk Køredag, fortæller Tommy Flauensgaard.

- Vi er normalt cirka 40 biler med på den tur. Hvor mange, vi kan blive i år, tør jeg ikke gætte på. Kommer alle dem, der plejer at deltage i Klassisk Køredag, bliver der jo kaos - men 200-300 forventer jeg godt, at vi kan håndtere.

Steffen Beierholm understreger, at de gældende Covid-19 regler skal overholdes til punkt og prikke.

- Er der nogen, der ikke er med på den, bliver de bedt om at køre hjem igen, siger han.

- Det her skal være en hyggelig dag, som vi gennemfører inden for det regelsæt, der er. Selvfølgelig må folk gerne kigge, når vi kommer kørende, men det er ikke et publikums-arrangement. Det er et arrangement for folk med veteranbiler.

Det koster ikke noget at deltage, og man kan bare møde op på dagen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk