24. januar 2019
Bo Mouritzen fra Enhedslisten vil tage de svages parti, når der skal behandles sager i byrådet og i børne- og undervisningsudvalget. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Bo Mouritzen fra Enhedslisten vil tage de svages parti, når der skal behandles sager i byrådet og i børne- og undervisningsudvalget. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny i byrådet: Han vil tage de svages parti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny i byrådet: Han vil tage de svages parti
Sorø - 13. januar 2018 kl. 11:20
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hestene Bonnie og Flicka står på marken ved det lille landsted Skovhuset i Broby. På de tre tønder land er der også geder, får, høns, kaniner, katte og tre uldgrise - to søer og en orne.

Her bor Enhedslistens nye byrådsmedlem Bo Mouritzen sammen med sin hustru Charlotte. Både grisene og kaninerne indgår som en naturlig del af fødekæden.

- Det betyder enormt meget, hvordan de bliver aflivet. Det er vigtigt, at de ikke er stressede, fortæller 54-årige Bo Mouritzen til DAGBLADET og Sjællandske.

Det kommende sølvbrudepar flyttede hertil i 1992. Tre børn er vokset op på landstedet. Og naboernes unger har selvfølgelig deres egen indgang i hegnet, så de kan fodre uldgrisene.

- Det her er et fedt sted. Det er vores sted. Det er med til at skabe et fællesskab, og alle omkring os må gerne være med, siger Bo Mouritzen.

Han er til daglig leder af et ni mand stort boligsocialt sekretariat i Brøndby Strand. Sekretariatet koordinerer aktiviteter og støtter foreninger og projekter, der hører under den boligsociale helhedsplan for området.

Han har tidligere arbejdet som SSP-konsulent i Sorø Kommune, som beboerrådgiver i Kalundborg og som leder i Slagelse Kommune. Oprindeligt er han uddannet socialpædagog, og efterfølgende har han taget to kandidatgrader; en i pædagogisk sociologi og en i by, bolig og bosætning.

Med 171 personlige stemmer blev Bo Mouritzen valgt som Enhedslistens nye byrådsmedlem, da der var kommunalvalg den 21. november sidste år. Han lægger dog vægt på, at det ikke er »politikeren Bo Mouritzen«, men »politikeren fra Enhedslisten« der nu tager plads i byrådssalen.

- I byrådet repræsenterer jeg ikke mig selv, men Enhedslisten. Det var tilfældigvis mig, der blev valgt. Jeg er blevet ansigtet udadtil for en stor mængde mennesker, siger Bo Mouritzen.

Han vil især bruge platformen til at tale de svages sag.

- Det er vigtigt at være en god kommune for dem, der bor her. Vi bør sikre, at daginstitutioner og skoler kan inkludere børnene. Der bliver brugt for mange ressourcer på specialindsatser. Så lad os lave helhedsorienterede indsatser. Vi behøver ikke at vente på, at børn får det dårligt. Vi kan lave et sikkerhedsnet for dem, siger Bo Mouritzen.

- Jeg vil gerne tage rollen som ham, der husker alle de store ord fra valgkampen og altid husker at tænke på alle borgere. Nogen skal jo tage de svagestes parti, siger han.

Han er dog også bekymret for, om visionerne drukner i politiske sager, når byrådsarbejdet for alvor går i gang.

- Mængden af papirer kan godt skræmme mig. Kan vi holde styr på, om alle sagerne passer ind i vores visioner? Eller drukner visionerne i sager

Bo Mouritzen betegner sig selv som en »gammelsocialist«. Han tror på Enhedslistens klassiske kerneværdier og på fællesskabet.

- Jeg har altid syntes, at det var fedt at lave noget sammen med andre. Det er fedt at bygge noget op omkring fællesskab. Vi er kun noget i kraft af dem, vi er sammen med. Det kommer vel af, at det altid er gået fremad, fordi jeg har været omgivet af mennesker, der vil mig det godt, fortæller han.

Han har tidligere levet som alenefar, og da mærkede han, hvad et fællesskab kan betyde.

- Fællesskabet har altid gjort en forskel for mig. Også i de situationer, hvor det ikke har været nemt. Jeg har oplevet, hvordan det fællesskab har været med til at løfte folk omkring mig og mig selv, siger Bo Mouritzen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk