27. september 2021
Frederik Hjerrild kom i 2018 i praktik på DRs P3. Siden har radiokanalen ikke sluppet ham, og nu hitter han med nyt morgenprogram. Foto: DR
Frederik Hjerrild kom i 2018 i praktik på DRs P3. Siden har radiokanalen ikke sluppet ham, og nu hitter han med nyt morgenprogram. Foto: DR
Foto: jannick boerlum
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Munke Bjergby-knægt kickstarter DRs P3

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Munke Bjergby-knægt kickstarter DRs P3

25-årige Frederik Hjerrild er hver morgen den første, lytterne møder på P3.

Sorø - 15. september 2021 kl. 05:01
Af Bjarne Stenbæk

I det danske samfund er der fortsat mange mennesker, der er tidligt oppe og klar til at gå i gang. Sådan var det for eksempel for Frederik Hjerrild selv, da han hjemme på gården i Munke Bjergby fra morgenstunden hjalp sin far med at malke de 500 køer.

Dengang ærgrede det ham, at der kun var non-stop musik på P3, så da han efterfølgende selv fik foden inden for i »Statsradiofonien«, var en af de ambitioner, han havde, at komme til at lave mere vedkommende radio for alle de mennesker, der ikke synes, det er skrækkeligt at komme tidligt op og i gang med dagens arbejde.

DR gik med på idéen ud fra den konstatering, at håndværkere, sygeplejersker, chauffører, småbørnsforældre, landmænd, selvstændige og mange flere er tidligt oppe, og fra den 30. august har Frederik haft sit eget program - 'Kickstarter' - fra klokken 5 til klokken 6 alle ugens fem hverdage.

Indholdet

Netop med det udgangspunkt, at de mennesker, programmet i første række henvender sig til, ikke skal vækkes, men er i aktion, går Frederik kvikt til værks. I 'Kickstarter' giver andre P3-værter bud på, hvad man kan lytte til, ligesom Frederik selv lægger op til det efterfølgende 'Go' Morgen P3'. Der er også quizzen 'Menneskekender', ligesom lytterne kan give deres bud på hvilke tre numre, de gerne ser spillet i 'P3-i-træk'.

Andre faste elementer er musik og oplysning om, hvad klokken er.

I praktik

Frederik Hjerrild blev i februar 2018 i forbindelse med sin universitetspraktik tilknyttet programmet 'Danskerbingo'. Siden er han blevet uddannet cand.mag. i film- og medievidenskab. I tre år har han været vært, tilrettelægger og producer på flere P3-programmer. Han var eksempelvis med til at udvikle 'Line Kirsten Giftekniv'-udsendelserne, som han også var reporter på.

I 2019, 20 og 21 har han været afløser på 'Go' Morgen P3', ligesom han har gæstet både 'Sommermorgen på P3', 'OL Morgen' på samme kanal og 'Weekendmorgen på P3'.

Hver anden uge kan Frederik Hjerrild ligeledes høres som en af værterne på programmet 'Popdatering på P3'. Endelig afløser han af og til den producerende redaktør på 'Curlingklubben'.

Hvis man ikke er oppe mellem klokken 05.03 og 06.00, kan man finde 'Kickstarter' på DR Lyd.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk