14. april 2021
Maratonsang var et af sidste sommers succesfulde arrangementer i Sorøs bymidte. Foto: Lene Berthelsen
Maratonsang var et af sidste sommers succesfulde arrangementer i Sorøs bymidte. Foto: Lene Berthelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maratonsang fik sin forening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maratonsang fik sin forening
Sorø - 19. april 2019 kl. 09:01

Maratonsang i Sorø er nu ikke længere blot navnet på et årligt arrangement, men også navnet på en forening efter en stiftende generalforsamling på Sorø Bibliotek. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

20 interesserede var mødt op. Af de vedtægterne fremgår det, at et årligt stort anlagt maratonsangs-arrangement i Sorø med Højskolesangbogen som omdrejningspunkt er foreningens hovedformål. Men foreningen kan også i løbet af året stå for andre arrangementer, der er med til at fremme fællessangen og lysten til at synge i Sorø. Bl.a. vil foreningen næste år sørge for, at Sorø er blandt de byer, der den 4. maj med Alsang markerer 75-året for befrielsen.

På den stiftende generalforsamling var det et ønske, at foreningen også medvirker til at udbrede sangen på tværs af generationer, og den opgave blev indføjet i vedtægterne.

Det var Erik Lindsø, der sidste år sammen med Sanne Lohmann tog initiativ til maratonsang i Sorø. Erik Lindsø forklarede, at skal sådan et arrangement være en fast begivenhed, ligger det bedst placeret i en forening.

- Det er nemmere at søge midler, der er flere til at løfte opgaven, og det hindrer, at det, der foregår, får karakter af noget, hvor arrangørerne ridder rundt på en personlig kæphest. Maratonsang i Sorø skal være et folkeligt arrangement, og det udfolder sig bedst i foreningsregi, sagde Erik Lindsø.

Til bestyrelsen blev valgt rektor Kristian Jacobsen, sygeplejerske Margit Schelde, forfatter Ida Jessen, formand for GF Vestsjælland Jørgen Kristoffersen, organist Merethe Lammert Køhl Hansen, sekretariatsleder Sanne Lohmann og forfatter og foredragsholder Erik Lindsø. Bestyrelsen konstituerede sig med Erik Lindsø og Sanne Lohmann som henholdsvis formand og næstformand.

Maratonsang i Sorø i år finder sted lørdag den 17. august i Sorø Biblioteks gård.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk