14. april 2021
Der var trængsel på Elmebjergvej lørdag formiddag. Mange ville tage de nye lejligheder i nærmere øjesyn. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Der var trængsel på Elmebjergvej lørdag formiddag. Mange ville tage de nye lejligheder i nærmere øjesyn. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange stod i kø for at få en lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange stod i kø for at få en lejlighed
Sorø - 22. oktober 2018 kl. 06:02
Af Bjarne Stenbæk

Sorø Boligselskab kommende lejligheder på Elmebjergvej blev et tilløbsstykke. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Hvis nogen skulle være i tvivl om, at der mangler lejeboliger i Sorø, fik de i hvert fald både syn for sagn og for sagen i weekenden. Åbent hus-arrangementet i Sorø Boligselskabs nybyggeri bag Rema 1000 på Elmebjergvej blev et sandt tilløbsstykke. Både lørdag og søndag formiddag valfartede folk til i et anseligt antal. P-pladsen ved supermarekedet var totalt fyldt op, og der var kø for at komme ind i »prøveboligerne«, hvor gæsterne kunne se indretningen.

- Selv om vi først åbnede kl. 10 lørdag, var de første her allerede kl. 9.15, fortæller Mia Schmidt, der er boligkonsulent i DAB, der administrerer Sorø Boligselskab.

- Nogle havde fået opfattelsen af, at man frit kunne vælge lejlighed, hvis man var først på pletten, men sådan fungerer det altså ikke. Det er almene boliger, der er tale om, så naturligvis kan man blive skrevet op til en lejlighed, men vi skal naturligvis følge de procedurer, der er for tildeling af boliger.

Der kom både unge og ældre for at kigge på lejlighederne.

- Det ser rigtig fint ud, siger Sonja Rasmussen fra Næstved.

Hun er 80, og gemalen, Erik, har rundet de 82 år.

- Vi er blevet opmærksomme på mulighederne i Sorø, for vi kan ikke finde noget i Næstved, hvor vi i mange år har boet i et parcelhus. Nu kan vi ikke magte det store hus længere, så vi skal over i en mindre bolig - og så betyder det selvfølgelig også noget, at vi har familie i Sorø.

I den anden ende af »skalaen« er det nyslåede forældrepar Rumle og Sarah Hangler.

- Vi bor i en lille lejlighed i Vedelsgade i Sorø, fortæller de.

- Nu har vi fået Hector, der er 11 uger gammel, og så må vi kigge os om efter noget, der er lidt større, så Hector på et tidspunkt kan få sit eget værelse.

De 30 boliger på Elmebjergvej ventes klar til indflytning fra 15. marts 2019.

Lejlighederne ligger i størrelsen 49 til 90 kvm. - heri indgår andel i arealer til trapper, facader og gavle.. Der er 16 to-rums boliger med entré, badeværelse, køkken, stue og soveværelse samt 14 tre-rums lejligheder med entré, badeværelse, et »vinkelkøkken«, stue og to værelser.

I badeværelserne er der fliser i brusenichen samt hvidmalede vægge. Køkkenerne er elementkøkkener fra Invita. Der installeres komfur med glaskeramiske plader samt emhætte. Der forberedes installation til opvaskemaskine i køkkenet, mens der på badeværelset forberedes installation for vaskemaskine og tørretumler - men de hårde hvidevarer inklusiv køleskab og evt. fryser skal man selv indkøbe. Også en del skabe skal man forvente selv at anskaffe. Tilslutningen skal man også selv klare. Lejlighederne er forsynet med fiberkabel fra Stofa - menn tilslutning og oprettelse af abonnement er for egen regning.

I stueetagen har hver bolig en flisebelagt terrasse samt en mindre have, mens alle boliger på 1. sal har egen altan.

Den månedlige husleje er inkl. forbrug af varme og vand beregnet til 4.774 kr. for boliger å 49 kvm. Boliger på 54 kvm. koster 5.197 kr. om måneden, mens man må af med 7.818 kr. om måneden for boliger på 85 kvm. og 8.239 kr. om måneden for boliger på 90 kvm. Indskuddene er henholdsvis 20.424 kr., 22.505 kr. 35.421 kr. og 37.5023 kr.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk