28. maj 2020
Kirsten Uldall har indtil videre været små 14 dage om at strikke dette farverige tæppe til sit barnebarn, My, og hun regner kun med at skulle bruge en uge mere. Foto: Merete Jensen
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Uldall har indtil videre været små 14 dage om at strikke dette farverige tæppe til sit barnebarn, My, og hun regner kun med at skulle bruge en uge mere. Foto: Merete Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mange flittige hænder ved Håndarbejdets Dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange flittige hænder ved Håndarbejdets Dag
Sorø - 08. november 2019 kl. 14:12
Af Merete Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjove filtede ansigter, virkelighedstro træfugle, papirengle, velsmagende bolcher, bløde børster og grafiske glasfigurer.

Der var nok at kigge på ved »Håndarbejdets Dag« på Kongsgaarden, hvor man også kunne følge nogle af de mange, der arbejder med håndarbejdet.

Kirsten Uldall sad og strikkede løs på et smukt, farverigt tæppe.

- Det er en gave til mit barnebarn, My, på fem år. Jeg havde lavet ét til hende, som hun fik, da hun var tre år gammel. Men hun kom og sagde til mig for nylig, at hun altså var »vokset ud af det«. Ja, så må jeg jo lave et nyt i »voksenstørrelse«, siger Kirsten Uldall.

Lizzie Krüth fra Dianalund nørklede med »quilling« - en temmelig avanceret afart af »klippe-klistre«, hvor blomster, engle, fugle og andre dekorationer bliver kreeret af papir, dygtige hænder og et øje for detaljen.

- Ja, man må sige, at det kræver en god pose tålmodighed, men jeg synes, at det er hyggeligt, siger hun med et smil.

Ved siden af Lizzie Krüth sidder Ruth Jensen og knipler, og det virker temmelig overskudsagtigt, at hun kan kigge væk og tale med Lizzie, mens hænderne af sig selv knipler videre i sarte, smukke mønstre.

I den gamle stue hører man den diskrete susen af to rokke, som »køres« hjemmevant af trænede fødder.

- Jeg har også en rok derhjemme, og når jeg sætter mig med mit håndarbejde, så forsvinder tiden. Nogle gange må jeg ligefrem sætte uret, hvis jeg skal noget. Ellers er der pludselig gået tre timer, siger én af udstillerne, mens hun koncentreret former den sarte halm-julepynt.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk