17. september 2021
Sagen blev afgjort i byretten i Næstved. Foto: Thomas Olsen
Sagen blev afgjort i byretten i Næstved. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand truede politiet: »Skal jeg hente mit våben?«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Mand truede politiet: »Skal jeg hente mit våben?«
Sorø - 30. juli 2021 kl. 06:30
Af Martin Pedersen

Det udviklede sig til trusler mod politiet, da to betjente troppede op hjemme hos en 38-årig mand midt om natten. Nu har byretten i Næstved kigget på sagen, dømt manden skyldig og givet ham en straf, som han har accepteret.

Episoden skete den 6. oktober 2020 klokken 3.40 i døråbningen til mandens lejlighed på Frederiksberg. Det er uklart, hvad politiets ærinde var, men det fik den 38-årige mand til at sige således til betjentene:

»Tror du, jeg har et våben? Det er jer, der står med to 9 millimeter. Skal jeg gå ind og hente mit eget våben, så vi kan være ligeværdige?«

Skyldig i trusler og pot

Samtidig tog han flere skridt tilbage ind i lejligheden. Og byrettens tre dommere har vurderet, at manden på den måde truede med vold mod personer, der varetager offentlig tjeneste eller hverv, altså de to politibetjente, og at det er en overtrædelse af straffelovens paragraf 119, stk. 1.

Han er desuden fundet skyldig i at bryde loven om euforiserende stoffer, fordi han var i besiddelse af 18 gram pot, da politiet kom. De 18 gram pot er nu konfiskeret.

Dom er ikke blevet anket

Den samlede dom til den 38-årige mand lyder på 30 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år og 40 timers samfundstjeneste. Det betyder, at de 30 dages fængsel kun skal afsones, hvis han begår kriminalitet i prøvetiden eller udebliver fra samfundstjenesten.

Dommen er ikke blevet anket og er derfor endelig.

Manden var også tiltalt for at overtræde knivloven. Politiet mente, at han var i besiddelse af en halskniv uden at have tilladelse til det, da politiet kom på besøg i oktober sidste år. En halskniv er konstrueret til at hænge om halsen eller skulderen, så kniven kan trækkes med én hånd. Men byretten frifandt ham i det anklagepunkt.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk