13. december 2018
Fra venstre er det Mads Pettersson, Mathias Pil og Oliver Nobest. De er VVS-lærlinge hos A/S Poul Larsen og er glade for også at være en del af lærlingenetværket. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Fra venstre er det Mads Pettersson, Mathias Pil og Oliver Nobest. De er VVS-lærlinge hos A/S Poul Larsen og er glade for også at være en del af lærlingenetværket. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærlinge: Det er fint at kunne mødes uden druk og paintball

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærlinge: Det er fint at kunne mødes uden druk og paintball
Sorø - 09. marts 2018 kl. 12:03
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere end 60 lærlinge var med til netværksmøde. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- Når vi ellers er sammen, kan det hurtigt gå op i druk og paintball. Ikke mindst derfor er det fedt at mødes på denne her måde.

Det siger Mads Pettersson. Han er VVS-lærling hos A/S Poul Larsen i Fjenneslev, og faktisk var han lidt skeptisk overfor det nye lærlingenetværk, der er etableret i Sorø Kommune.

- Det er faktisk første gang, jeg er med, fortæller han.

- Egentlig havde jeg også tænkt mig at melde fra denne gang, men mester fik motiveret mig til at deltage. Det er jeg egentlig godt tilfreds med, for det er rigtig godt og super hyggeligt. Fedt er det også, at Hørkram vil arrangere det for os, og at det firma, jeg er ansat i, er gået med i samarbejdet.

Mads' kollega, Mathias Pil, supplerer.

- Her mødes vi på tværs af brancherne. Det synes jeg er rigtig godt, siger han.

- Og vi kan også sludre med lærlingekolleger fra en anden VVS-virksomhed og høre om, hvordan de griber tingene an der.

Også kokken Lasse Zacho Andersen, der netop har vundet DM i Skills for kokkeelever, ved, hvor vigtigt det er med et netværk.

- Jeg er ikke sikker på, at jeg havde vundet den mesterskab, hvis jeg ikke havde haft mit netværk, siger han.

- Det er fint at have nogen at sparre med, og især nød jeg godt af at kunne tale med nogen af dem, der tidligere har deltaget i konkurrencer. Det hjalp i hvert fald mig til at finde den rigtige måde at gribe tingene an på.

Lasse har netop afsluttet svendeprøven med karakteren 12. Dermed opnåede han 12 i alle prøver på skolen i Slagelse, og det udløste en af de sjældne guldmedaljer. Lasse fortsætter nu som souschef i køkkenet på Støvlet Katrines Hus, der også har været han læreplads.

Lasse Zacho Andersen havde selv et indslag ved netværksmødet på Hørkram, og det samme havde Lise-Lotte Bonné. Hun arbejder med stress-håndtering og vejrtrækning. Måske ikke lige det emne, der traditionelt ville stå højt på en håndværkers »dagsseddel«, men lærlingene fandt ved de indlagte øvelser ud af, at indslaget indeholdt brugbare værktøjer, så også de to VVS-lærlinge fra A/S Poul Larsen kunne konstatere, at det var ganske spændende at arbejde med. Og så er det slet ikke så tosset, at sådan et arrangement slutter med en god gang mad.

Mere end 60 lærlinge deltog, og de repræsenterede i alt 15 firmaer. Opbakningen til lærlingenetværket er stigende - i alt otte lokale firmaer stod bag fra start - men der er fortsat plads til flere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk