31. maj 2020
Årets kulturpris blev overrakt til de unge i Sorø Ungdomsprojekt ved et arrangement på Kulturcafé Ludvig i Sorø. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Årets kulturpris blev overrakt til de unge i Sorø Ungdomsprojekt ved et arrangement på Kulturcafé Ludvig i Sorø. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturpris-vinder retter blikket mod næste generation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturpris-vinder retter blikket mod næste generation
Sorø - 06. november 2019 kl. 21:38
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Sorø Ungdomsprojekt har netop modtaget Sorø Kommunes årlige kulturpris.

Foreningen består af en række unge mennesker, der gennem det seneste års tid har stået bag flere forskellige arrangementer. For kort tid siden modtog Sorø Ungdomsprojekt også årets kollektive frivilligpris.

Kulturprisen blev overrakt ved et arrangement på Kulturcafé Ludvig i Sorø. Her roste politiker og udvalgsformand Bo Christensen (K) de unge mennesker. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

- De har taget ordet samskabelse til sig i ordets fineste form og har skabt en ny dimension til ungdomslivet. Der var mange andre kandidater til prisen, men de er valgt som vinder på grund af evnen til at arbejde med forskellighed og tolerance, sagde Bo Christensen.

Benedikte Millena Møller takkede for prisen på foreningens vegne. Hun er formand for Sorø Ungdomsprojekt.

- I aften fejrer vi kulturlivet, alle de unge, der er kommet til siden det første arrangement, og vi fejrer det fællesskab, som det har bragt med sig. Et fællesskab, som jeg er glad for at være en del af, sagde Benedikte Millena Møller.

Med to priser på trofæhylden retter Sorø Ungdomsprojekt nu blikket mod næste generation af unge. Og mod det generationsskifte, der på et eller andet tidspunkt skal ske i foreningen.

- Vi holder møder om, hvordan vi giver både kulturen og foreningen videre, og der er meget videndeling. Det skal ske langsomt og sikkert, og vi taler højt om, at stafetten skal gives videre, siger Benedikte Millena Møller.

Sorø Ungdomsprojekt er på jagt efter et fast tilholdssted. Foreningen håber, at der kan skabes et kulturhus målrettet unge, så det ikke er nødvendigt at låne lokaler hos andre.

- Det er noget af det, der virkelig svækker foreningen. Med et kulturhus vil mindre arrangementer også stå stærkere. Derfor er det vigtigt med et fast tilholdssted for os, hvor miljøet kan trives og leve videre, siger Benedikte Millena Møller.

Borgmester Gert Jørgensen (K) opfordrer foreningen til at benytte kommunens ungdomsklubber, kulturhuse og foreningslokaler.

Hvis der skal skabes et nyt sted, så ligger ansvaret hos de unge, lyder det fra borgmesteren.

- Det er der rammer til i vores kommune, men det kræver, at nogen tager initiativet, siger Gert Jørgensen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk