18. september 2021
Ruds Vedby Kultur- og turismehus har to testdage med forskellige aktiviteter, en i august og en i september. Her skal deltagerne prøver kræfter med smykker, genbrug og naturen. Foto: Kultur- og Turismehuset
Ruds Vedby Kultur- og turismehus har to testdage med forskellige aktiviteter, en i august og en i september. Her skal deltagerne prøver kræfter med smykker, genbrug og naturen. Foto: Kultur- og Turismehuset
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturhus tester aktiviteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhus tester aktiviteter
Sorø - 26. juli 2021 kl. 18:57
Af Charlotte Koefoed

Ruds Vedby Kultur- og Turismeforening står bag Kultur- og turismehuset i Ruds Vedby, som har råderet over en af bygningerne i den tidligere skole på Rudsgade 43.

Planerne er, at der etableres et par overnatningsmuligheder på førstesalen, og der i hele stueetagen bliver mulighed for en lang række aktiviteter, der især har fokus på genbrug og genanvendelse, samt naturen og de omliggende muligheder.

I den forbindelse har man planlagt to testdage, hvor en håndfuld inviterede forældre/bedsteforældre med mellemstore børn kan komme og deltage og teste konceptet.

Smykker og genbrug

Den første dag er lørdag den 21. august, hvor der er morgenmad klokken 10 og efter lidt information om stedets historie, deles man op i hold, som deltager i værkstedsaktiviteter, som er smykkeværksted og genbrugsværksted.

Den lokale sølvsmed, Emil Baad, forestår smykkeværkstedet, hvor de besøgende kan lave deres egne smykker. I genbrugsværksted er det Hans Henrik Nygaard-Petersen, der med udgangspunkt i overskudsmateriale fra f.eks. byggeri inviterer deltagerne til at lave deres egen kunst, fuglekasser og lignende.

På begge dage serveres ligeledes frokost fra et udekøkken i tråd med natur- og selvforsynings-/genbrugstanken. Her bliver mulighed for at overvære madlavningen og evt. bidrage med fundne urter fra naturvandringen. Det er kokken Meik Hellmann, der styrer potter og pander.

Dagen afsluttes med fernisering af smykker og kunstværker med mulighed for uddeling af præmier til mest kreative, skæve, velfungerende fremstilling.

Naturvandring

Den anden testdag er lørdag den 4. september, hvor temaet er naturvandring. Deltagerne mødes til morgenbrød klokken 10 og herefter er der natur- og kulturvandring i Hestehaven.

Klokken 13 er der frokost på Den Gamle Skole, og efterfølgende sorteres og organiseres planter til presning og nogle målrettes til både et eget og et fælles herbarium.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk