24. oktober 2019
Udvalgsformand Rolf Clausen (V) forklarer fejl i kommunale socialsager med mange ændringer på integrationsområdet. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Udvalgsformand Rolf Clausen (V) forklarer fejl i kommunale socialsager med mange ændringer på integrationsområdet. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune ændrer praksis efter flere fejl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune ændrer praksis efter flere fejl
Sorø - 11. april 2018 kl. 15:57
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sorø Kommunes afdeling for arbejdsmarked og borgerservice har nu ændret praksis, efter kommunen har truffet forkerte afgørelser i en række socialsager i 2017. Det viser en opgørelse fra Ankestyrelsen.

Ankestyrelsen har kigget på sagerne, fordi den berørte borger har klaget over kommunens afgørelse. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Derfor vil kommunens afdeling for arbejdsmarked og borgerservice fremover hver måned drøfte de nye afgørelser fra Ankestyrelsen. Desuden blev der i oktober 2017 ansat en jurist i kommunen. Det skal dæmme op for de fejl, der er sket på området.

Sådan skriver kommunens forvaltning i en orientering til politikerne i social- og sundhedsudvalget og arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget.

På området under loven om aktiv socialpolitik har Ankestyrelsen truffet en afgørelse i 49 klagesager.

Tre sager blev hjemvist for at blive behandlet påny af Sorø Kommune, og i 10 sager foretog Ankestyrelsen en ændring eller en ophævelse. Ankestyrelsen afviste ni af de 49 klagesager.

Det giver en omgørelsesprocent på 33, og det er ikke et tilfredsstillende resultat. Det står der i sagsfremstillingen til poltikerne i de to udvalg.

Forvaltningen forklarer selv fejlene med en ny integrationslov, der har krævet en indkøringsperiode.

Et enigt social- og sundhedsudvalg har taget orienteringen til efterretning.

Udvalgsformand Lars Schmidt (DF) mener, at det mest af alt er forvaltningen, der skal lære af den nye opgørelse.

- Der er områder, hvor vi i forvaltningens afgørelser har ligget lige til den stramme side. Det må vi så se på - men det er jo især forvaltningen, der skal drage lære af sådan en statistik, siger han.

Rolf Clausen (V) er formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget. Her er orienteringen endnu ikke blevet drøftet. Men udvalgsformanden hæfter sig ved, at der er blevet ændret meget på integrationsområdet.

- I den optimale situation skal alting gøres korrekt. Men det er klart, at med de ændringer, så skal medarbejderne lige finde den rigtige måde at træffe afgørelser på. Så det kan ikke undgås, at nogle afgørelser vil ramme ved siden af, siger han.

På sygedagpengeområdet har Ankestyrelsen været involveret i 19 sager, hvoraf én sag blev hjemvist.

På området under loven om aktiv beskæftigelsesindsats har Ankestyrelsen truffet en afgørelse i fire sager, og der blev ændret på afgørelsen i én af sagerne.

Der er også blevet klaget til Ankestyrelsen i sager, der er blevet behandlet i kommunens afdeling for social service. Det gælder for 62 sager.

Ankestyrelsen har stadfæstet 38 sager, afvist eller henvist syv sager, foretaget en ændring eller en ophævelse i to sager og har hjemvist 15 sager. Ni af de 15 hjemviste sager er ansøgninger om hjælpemidler, forbrugsgoder og biler.

I alt 172 klagesager fra social- og beskæftigelsesområdet i Sorø Kommune blev sendt videre til Ankestyrelsen sidste år.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk