4. august 2021
Tegning: Mikael Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Tegning: Mikael Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klumme: De endeløse spørgsmål om vores verden og vores liv efter coronaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Klumme: De endeløse spørgsmål om vores verden og vores liv efter coronaen
Sorø - 24. maj 2020 kl. 07:19
Af Lotte Krogh

En klumme midt i maj vil, hvis alt bare var normalt, handle om årets konfirmationer, forårets tendenser, fortovscafeernes leben, Om mødet med de første danskere i shorts, trods det at man ikke selv synes, det er varmt nok endnu.

Vi vil normalt være klar til at vælte os rundt i alt det fine nye sommer- og forårstøj i butikkerne, studenterne glæder sig. Vi planlægger fester og studenterkørsler, bestiller huen så den passer. Eksamen lurer om hjørnet. Og en maj måned i København forbi Nyhavn vil være tæt pakket med både turister og danskere, som nyder fortovscafeer og skønne små spisesteder. Måske vil man drikke sig i hegnet, for at kunne se pinsesolen danse, og man ville så småt begynde at kigge på programmerne for årets festivals rundt landet, tjekke lidt ud på ferierejser og ellers tænke frem på de forskellige store markeder, arrangementer og slotskoncerter. Og i øvrigt også få meldt sig til DHL løbet i København og andre faste sportsbegivenheder, eller bare en tur i Parken og se en spændende fodboldkamp. For ikke at glemme mine egne faste traditioner gennem et normalt forår. En sommer med Ruds Vedby Borgspil, grundlovsfest i præstegårdens have i Stenmagle og Stenlille Cykelklubs mange hyggelige ture i sæsonen - bare for at nævne et par af mine traditioner.

Men alt det, som engang var, er pludselig taget fra os. Og det er langt fra, som det plejer. Vi har forsøgt at navigere rundt i vores nye hverdag, som har været begrænset af retningslinjer og masser af begrænsninger, som vi aldrig før har stået overfor.

Hvordan vil det nu påvirke os den dag, hvor vi bliver sluppet helt løs igen? Hvad kommer det til at betyde for os. Vil det nogensinde blive, som det var. Vil vi kæmpe for at få "krammet" tilbage. Vil vi prioriterer puslespillet, familien, hjemmet frem for det store udadvendte fællesskab. Hvordan vil det påvirke indkøbsmønstre, skolerne og deres elever? Og vil måden at arbejde på ændres for nogen. så flere arbejder hjemmefra, så vil vi få flere ledige pladser på motorvejene. Vil vi se butiksdød, fordi danskerne er blevet vant til at handle på nettet, eller hungrer vi efter oplevelser, således at der igen kommer flere kunder ud i butikkerne?

Der er endeløse spørgsmål om, hvordan vores verden kommer til at se ud i fremtiden, og bliver det nogensinde som før. Men hvad ønsker vi også at få tilbage fra før corona'en, hvad er det største savn, vi har haft, og hvem har haft de største tab? Har vi mærket på os selv noget, som egentlig har været godt for os i coronatiden, som vi ønsker at holde fast i?

Var det blevet for meget med alle de her kram og knus til højre og venstre? Er det måske meget godt, at der bliver sat fokus på ekstra rengøring på skoler og daginstitutioner. At man måske vasker hænder 2-3 gange mere om dagen, end man før gjorde. Ja, vi står stadigvæk midt i det hele endnu, er godt i gang med regeringens mange faser. Årets maj måned er snart historie, men vi nyder syrenernes duft og smukke farver samt de gule marker i landskabet. Og vi prøver at få en hverdag igen, som minder lidt om engang, imens vores vidunderlige jordklode trækker vejret og måske faktisk har nydt godt af en coronapause, men det er jo en hel anden snak...

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk