14. oktober 2019
Der gøres meget ud af tingene, når der holdes Klassisk Køredag i Sorø. Foto: Thomas Olsen
Der gøres meget ud af tingene, når der holdes Klassisk Køredag i Sorø. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klassisk Køredag: Pimp og pin-up fylder Sorøs bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassisk Køredag: Pimp og pin-up fylder Sorøs bymidte
Sorø - 26. maj 2019 kl. 16:02
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis vejrguderne viser sig fra bare en nogenlunde rimelig side, er der ingen tvivl om, at Sorø endnu engang placerer sig på landkortet onsdag den 5. juni.

Her holdes der nemlig traditionen tro Klassisk Køredag, og det betyder, at der kan ventes mellem 1100 og 1300 biler, motorcykler og knallerter i bymidten. De trækker formentlig 10.000-15.000 mennesker til byen.

Temaet for Klassisk Køredag 2019 er »Pimp og pin-up«, og arrangørerne håber, at det vil inspirere mange af deltagerne til at give den ekstra gas.

De klassiske biler og køretøjer - de skal have mindst 25 år på bagen - ankommer til Sorø i tidsrummet mellem kl. 12.00 og 14.30. For publikum er der ofte lejlighed til at få en snak med bilentusiasterne. Flere af de autoriserede veteranbilklubber deltager i øvrigt og bruger dagen i Sorø som et klubtræf, hvor de også kan møde andre med samme interesse - bare inden for et andet bilmærke.

I byen holder en række af butikkerne åbent, og Sorø Museum har ikke mindre end to særudstillinger.

Sorø Gymnastikefterskole er som vanligt en aktiv medspiller i arrangementet. Gymnastikefterskolen har en opvisning på »runde plæne« fra kl. 14.00 til 14.30, og så kommer skolen også med både spring og en historisk danseopvisning på Torvet fra kl. 15.30 til 15.45.

Da det må forventes, at der kommer mange mennesker til Sorø, kan det være svært at finde en P-plads, så kan man gå eller cykle til byen, er det en fordel.

Klassisk Køredag, der har Sorø Museum og Steffen Beierholm som arrangører i samarbejde med Sorø Akademi, Victoria Teatret, Sorø Gymnastikefterskole, Sjællandske Motorveteraner, Dansk Veteranbil Klub og Sorø Handelsstandsforening, afvikles for 11. gang. Eventen modtog sidste år den kommunale Fyrtårnspris.

Det skriver DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk