22. oktober 2021
Det er ikke partilinjen, men noget internt og personligt, der har fået Henrik Kjølby til at skifte politisk parti. Foto: Thomas Olsen
Det er ikke partilinjen, men noget internt og personligt, der har fået Henrik Kjølby til at skifte politisk parti. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kjølby forlader DF for at slutte sig til Venstre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kjølby forlader DF for at slutte sig til Venstre
Sorø - 29. maj 2020 kl. 10:25
Af Lene Berthelsen

Dansk Folkeparti har mistet en af sine tre repræsentanter i Sorø Byråd. Torsdag meldte Henrik Kjølby sig ud af partiet for i stedet at blive medlem af Venstre.

Henrik Kjølby har været medlem af Dansk Folkeparti i ni år, og han har siddet i byrådet siden 2014.

Han har ikke lyst til at gå i detaljer omkring sin udtræden af Dansk Folkeparti:

- Det får du ikke ud af mig. Nej, det har ikke noget med partiets linje at gøre. Det er noget personligt og internt, som jeg ikke vil udtale mig om. Jeg vil ikke kaste med mudder, siger Henrik Kjølby. Han vil hellere sige noget om, hvorfor han valgte Venstre:

- Jeg vil gerne blive i blå blok. Og Venstre er det sted, der passer mig bedst. Der er højt til loftet. Nye Borgerlige? Nej, de er for yderligtgående til mig. Jeg er ikke racist, siger Henrik Kjølby.

Henrik Kjølby ønsker i det hele taget, at partiskiftet sker så stille og roligt som muligt:

- Derfor stillede jeg også som krav overfor Venstre, at der ikke skulle rokkes ved den konstitueringsaftale, vi indgik efter seneste valg, siger Henrik Kjølby.

Venstre vil altså ikke forlange flere poster til partiet, selv om det nu er dobbelt så stort som Dansk Folkeparti i byrådet.

- Nej, der skal ikke flyttes rundt på noget. Jeg beholder de poster, jeg har. Det mest synlige bliver, at jeg i byrådssalen nu skifter stol og sætter mig ned ved siden af Maria (Clausen og V-kvinde, red.), siger Henrik Kjølby.

Indeværende byrådsperiode har budt på flere partihop. Niels Aalbæk forlod Alternativet for at slutte sig til Radikale, og Anita Skjoldager Eskildsen forlod Socialdemokratiet for at blive løsgænger.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk