21. september 2020
Juletræerne skal tage opmærksomheden fra Storgades »øjebæ«, som det hæderkronede Hotel Postgaarden er blevet til. Foto: Bjarne Stenbæk
gallery icon

Se billedserie

Juletræerne skal tage opmærksomheden fra Storgades »øjebæ«, som det hæderkronede Hotel Postgaarden er blevet til. Foto: Bjarne Stenbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Juletræer skal skjule forfaldent hotel og skabe bedre julestemning i Storgade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Juletræer skal skjule forfaldent hotel og skabe bedre julestemning i Storgade
Sorø - 09. december 2019 kl. 19:41
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et støre parti juletræer fandt i weekenden plads foran det lukkede Hotel Postgaarden i Storgade i Sorø. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Idéen er skabt af Martin Holst fra B&O Sorø og udført af Sorø & Friends.

- Man bliver simpelthen træt af at se på den forfaldne bygning, siger Martin Holst, der hver dag døjer med udsigten fra butikken overfor.

- Når aftenen falder på, er det simpelthen også så mørkt på det stykke. Så noget måtte vi gøre.

Martin Holst kontaktede Frants Norre i Døjringe. Han leverer tusindvis af juletræer bl.a. til storcentre, Tivoli og Zoologisk Have, men også til spejderne på Torvet i Sorø.

- Selv om der er ekstrem travlhed i forretningen, sagde Frants Norre ja til at finde et antal træer, som han har doneret til formålet, fortæller Martin Holst.

- Creation Group fra Ringsted sørger for, at der kommer lys på, og nu går vi i gang med at kontakte skoler og børneinstitutioner i håb om, at vi kan få dem til at pynte juletræerne med julepynt. Så kan det da blive ret festligt.

Måske får Sorø & Friends sat en lille konkurrence op - men det væsentligste er, at hovedgadens absolutte "øjebæ" bliver omdannet til et positivt bidrag til julestemningen i Sorø.

- 23. december er det slut, fortæller Martin Holst.

- Så vil vi forære juletræerne væk til værdigt trængende, og her håber vi at få en aftale med MUMS, der i forvejen uddeler overskuds-fødevarer fra butikken på Holbækvej. Man kan altså ikke købe træerne - hvis man vil købe, skal man fortsat besøge spejderne på Torvet.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk