13. august 2020
Her hejses badevandsflaget ved Tystrup Sø af formanden for teknik- og miljøudvalget Jens Nygaard og Friluftsrådets Jette Kruse, der er medlem af kredsbestyrelsen. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Her hejses badevandsflaget ved Tystrup Sø af formanden for teknik- og miljøudvalget Jens Nygaard og Friluftsrådets Jette Kruse, der er medlem af kredsbestyrelsen. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hop trygt til afkøling i søerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hop trygt til afkøling i søerne
Sorø - 12. juni 2019 kl. 11:10
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tre badesteder i Sorø Kommune har nu fået Badepunktsflaget, der svarer til det, som mange kender som »Blå flag«. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Når det hedder Badepunktsflaget, er det, fordi der i denne godkendelse er mere fokus på »den naturlige strand«.

Kort sagt betyder godkendelsen, at der er rent badevand, badesikkerhed tilpasset den enkelte strand, og at der er basal infrastruktur i form af en eller anden slags adgang til toilet og affaldsløsninger. Det er Friluftsrådet, der har udviklet den nye Badepunktsordning.

De tre badesteder i Sorø har meget forskelligt at byde på: Frederikskilde Strand ved Tystrup Sø samt badestederne Parnas og Skjolden ved Sorø Sø.

- Ved Frederikskilde Strand kan du opleve stejle bakker, tætte skove, dybe søer og en stor å, der løber gennem en 15.000 år gammel dal. Du kan ro i kano på Susåen, vandre, bade, se Danmarks største rovfugl og gå på opdagelse i skoven ved Tystrup sø, siger teknik- og miljøudvalgets formand Jens Nygaard (V).

Badepunktet ved Parnas ligger i Parnas Natur- og Aktivitetspark. Historien om Parnas går tilbage til 1700-tallet, og stedet havde sin storhedstid i fra 1940erne til 1970erne som Sjællands største traktørsted.

Det bynære badepunkt ved Skjolden har flere friluftsmuligheder og kulturoplevelser. Der findes en roklub, kajakklub, sejlklub og om vinteren kan man få det kolde gys sammen med vinterbaderne. Går man ad stien forbi klubberne, kommer man til akademiets smukke have og klosterkirken.

- At Sorø Kommune er med i Friluftsrådets Badepunktskampagne er til stor glæde for kommunens borger og gæster, sagde udvalgsformanden da flaget ved Frederikskilde Strand blev hejst forleden.

Samme dag, som flaget blev hejst, var 6.b fra Sorø Borgerskole i området for at kigge på dyr og planter. De fandt blandt andet ferskvandslopper, vandkalve, vårfluelarver, døgnfluer, vandmider, hundeiler, skivesnegle, mosesnegler og vandnymfe. Klassen var også med til at hejse flaget.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk