16. juni 2019
Det var i dette hus i Skellebjerg, at hjemmerøveriet blev begået meget tidligt om morgenen 20. juli 2017. Foto: Ulla Grundtvig Brask
Det var i dette hus i Skellebjerg, at hjemmerøveriet blev begået meget tidligt om morgenen 20. juli 2017. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjemmerøvere fra Skellebjerg idømt fængsel og udvisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjemmerøvere fra Skellebjerg idømt fængsel og udvisning
Opdateret 16. januar 2019 kl. 17:02
Sorø - 16. januar 2019 kl. 16:33
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To kroatiske brødre og deres forældre skal henholdsvis 15 og 12 år i fængsel for i alt 24 hjemmerøverier.

arrow Læs også: Nyhedschef om forbudt liveblogging: Kan blive gråzone

Det var en hårdhændet behandling, en 75-rig kvinde og hendes 48-årige datter var udsat for, da to yngre mænd ved 04.30-tiden den 20. juli 2017 brød ind i deres hus på Tersløsevej i Skellebjerg ved Dianalund. Datteren blev lagt ned, og en af gerningsmændene pressede sit knæ hårdt mod hendes bryst, ligesom han pressede sin underarm så hårdt mod hendes hals, at hun pådrog sig blodudtrækninger i øjenlågshud og øjnenes bindehinder. Begge kvinder måtte efterfølgende til behandling på hospitalet. Kvinderne forklarede, at de var blevet slået, truet på livet og bundet.

Tyvene stjal kontanter for ca. 60.000 kr. samt en del effekter, som den 75-årige kunne genkende, da politiet i november 2018 foretog anholdelser og i familiens hjem i Guldbog fandt ting, der stammede fra forskellige hjemmerøverier. På et tidspunkt var det fremme, at der i Skellebjerg også blev benyttet en kniv ved røveriet - det fandt retten ikke bevist.

Familien har nægtet sig skyldig, men med til at bevise, at de var i Skelleberg den pågældende morgen, var et fodaftryk, som retten fandt var afsat af en af brødrenes Nike-sko. Mor og datter i Skellebjerg og den kroatiske familie havde ikke noget forudgående kendskab til hinanden.

Onsdag blev brødrene Toncek og Bernardo Mujagic ved retten i Nykøbing Falster idømt hver 15 års fængsel, mens deres forældre Liljana og Santino Koren skal hver 12 år i fængsel. Retten fandt det bevist, at de fire i forening stod bag i alt 24 hjemmerøverier på Sjælland, i københavnske forstæder, på Lolland-Falster og i Sydøstjylland. Retten fandt, at det var forældrene, der planlagde hjemmerøverierne og udpegede de steder, hvor de blev begået - brødrene udførte derefter opgaven. Alle fire udvises af Danmark efter endt afsoning.

Det samme gør en ven, der blev dømt otte års fængsel for tre hjemmerøverier. Han var ikke med i Skellebjerg. En yngre bror blev frikendt.

De dømte har alle anket dommene til landsretten enten til frifindelse eller til nedsættelse af straffen.

arrow Højesteret: Liveblogging skulle forbydes i røverisag
08. maj 2019 kl. 20:28 Opdateret: kl. 20:30
arrow Dom: To kroater skyldige i usædvanligt groft hjemmerøveri
16. januar 2019 kl. 14:23 Opdateret: kl. 20:43
arrow Dømt og udvist for hjemmerøveri i Solrød
16. januar 2019 kl. 14:11 Opdateret: kl. 20:44

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk