19. september 2020
10 brandfolk skulle der til for at slukke branden i en gammel mølle i Tåderup, hvor et lyn havde slået ned. Foto: Privatfoto
10 brandfolk skulle der til for at slukke branden i en gammel mølle i Tåderup, hvor et lyn havde slået ned. Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her slog lynet ned: Ild i gammel mølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her slog lynet ned: Ild i gammel mølle
Opdateret 09. december 2019 kl. 11:27
Sorø - 09. december 2019 kl. 11:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et kraftigt uvejr natten mellem søndag og mandag var årsag til, at der opstod en brand i en gammel mølle i Tåderup.

Et lyn slog ned i bygningen kort efter klokken 01, og lynet bevægede sig op gennem bygningsdelene. Det startede branden i møllen.

Ejeren af møllen gik i gang med at slukke branden med pulverslukker og vandslange, mens brandvæsnet var på vej. Men det betød, at ejeren blev røgforgiftet og måtte køres på sygehuset.

I stedet tog folk fra brandstationen i Ruds Vedby sig af slukningsarbejdet.

- Det gælder om at få sat nogle stiger op inde i møllen og placeret folk på de strategisk rigtige pladser til at slukke branden og få hældt vand ud over møllen. Der var tagpap på den, og den var beklædt med aluminiumsplader, og det skulle skilles ad, før vi kunne komme ind med vandet. Det var en besværlig opgave, og vi fandt hele tiden nye lommer, hvor det brændte, siger indsatsleder Søren Hückelkamp fra Vestsjællands Brandvæsen til DAGBLADET og Sjællandske.

Brandfolkene brugte fire timer ude ved møllen. Flammerne spredte sig primært indvendigt i bygningen. Undervejs fik brandfolkene også brug for en redningslift, der blev kørt fra Sorø ud til møllen.

På det tidspunkt var bygningens konstruktion nemlig for ustabil til, at indsatslederen ville sende mandskabet op igennem møllens tre etager. Derfor skulle liften bruges til at skære huller i møllen udefra, så det blev lettere at sprøjte med vand.

Møllen står stadig på Tåderupvej. Indvendigt er der sket en del skader på den gamle mølle, men meget af træværket er delvist intakt.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk