19. oktober 2019
Borgmester Gert Jørgensen og kommunaldirektør Søren Kjær kunne onsdag præsentere Sorø Kommunes budget for 2019. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Gert Jørgensen og kommunaldirektør Søren Kjær kunne onsdag præsentere Sorø Kommunes budget for 2019. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her bruger Sorø Kommune ekstra penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her bruger Sorø Kommune ekstra penge
Sorø - 26. september 2018 kl. 18:46
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne strør ikke om sig med penge i 2019-budgettet, for Sorø Kommune har ikke så meget at strø med, men der bliver dog penge til flere projekter. Ja, faktisk er den største investering tiltænkt daginstitutionen Troldehaven i Dianalund, men her er de 4,2 mio. kr. først afsat i 2020. Institutionen er lukket på grund af skimmelsvamp, så børnene nu passes i pavilloner, skriver DAGBLADET og Sjællandske..

arrow Læs også: Utilfredse forældre: - Vi giver ikke op

På kultur- og fritidsområdet kunne udvalgsformand Bo Christensen glæde sig over, at der afsættes 500.000 kr. til streetsportanlægget ved Fægangen i Sorø. Derudover er der fundet 1,1 mio. kr. til Sorøs grønne scene i gårdrummet mellem biblioteket og kunstmuseet.

DFs Lars Schmidt kunne notere, at der afsættes 312.000 kr. til aflastning af pårørende, der passer en syg i dagligdagen, Der er også afsat næsten 2 mio. kr. til den såkaldte klippekortsordning, så de svageste borgere kan få ekstra ydelser - pengene er bevilget af regeringen. Schmidt kunne også føje til, at der ansættes en deltids ergoterapeut ved bostedet på Sneppevej i Stenlille. Her etableres der også en form for værested for beboerne.

Radikale Pia Hvid pegede på, at budgettet arbejder med 238.000 kr. til en analyse af Holbergskolen i Dianalund med henblik på at skabe mere moderne læringsmiljøer, ligesom 1q,3 mio. kr. går til renovering af madkundskabsfaciliteterne på Stenlille Skole.

Rolf Clausen (V) hæftede sig ved, at gulvet i Alsted-Fjenneslev Hallen renoveres for en halv million, og så er der afsat 61.000 kr. til at gøre animationslinjen i Sorø Musiske Skole permanent. På arbejdsmarkedsområdet styrkes virksomhedsindsatsen på resurseforløb.

Alternativets Niels Aalbæk Jensen er godt tilfreds med, at de fem partier har givet hinanden håndslag på, at Sorø Kommune har som målsætning at blive CO2-neutral.

- Det er vigtigt, at det tænkes med i al den planlægning, der foregår på rådhuset, og i alle de politiske aftaler, vi indgår, siger han.

- Og så glæder jeg mig over, at vi allerede har aftalt, at Sorø Kommune fra 2019 vil ændre profil, så vi ikke længere investerer i »sort energi«. Det konfirmeres, når vi i september-oktober skal diskutere kommunens investeringsstrategi.

Sorø Brandvæsen station Sorø får sin stigevogn. Det kan gøres for 370.000 kr. pr. år, kunne borgmester Gert Jørgensen (K) føje til, og så optager kommunen et lån på 30 mio. kr. til betaling af gadebelysningen.

Udstykningen af Rørstensgården i Sorø og Pilegårdstrekanten i Dianalund fortsættes som planlagt.

arrow Budget 2019: Sådan vil flertallet spare
26. september 2018 kl. 18:44 Opdateret: kl. 18:51
arrow Se billederne: Utilfredse forældre demonstrerer
25. september 2018 kl. 17:46 Opdateret: kl. 17:46

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk