26. marts 2019
De fleste kender nok Dirch Passer i hoppegyngenummeret i Cirkusrevyen. Holberg Teatret låner lidt af ideen til et nummer i forestillingen »Kilde-Reysen«. Fotos: Ulla Grundtvig Brask
gallery icon

Se billedserie

De fleste kender nok Dirch Passer i hoppegyngenummeret i Cirkusrevyen. Holberg Teatret låner lidt af ideen til et nummer i forestillingen »Kilde-Reysen«. Fotos: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galskab og frækhed i Akademihaven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galskab og frækhed i Akademihaven
Opdateret 21. juni 2018 kl. 09:40
Sorø - 21. juni 2018 kl. 06:02
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holberg Teatret spiller under åben himmel igen i år. Denne gang er både Dirch Passer, Trump og PigeBanden involveret.

Hvad har Jeronimus fra Holberg-komedien »Kilde-Reysen« til fælles med USA's præsident? Teaterleder Niels Vandrefalk fra Holberg Teatret ved det, for det er ham, der har stået i spidsen for årets midsommerforestilling i Akademihaven.

- De er begge excentrikere, superskurke og folkeforførere. Og dem skal man holde skarpt øje med, formaner Niels Vandrefalk.

Selv om Ludvig Holberg af gode grunde ikke kendte Trump, så er »Kilde-Reysen« lige så aktuel i dag, som den var, da Holberg skrev den, mener teaterlederen.

- Det, der skete dengang, er det samme, som sker i verden nu. Det fantastiske ved Holberg er, at han bruger satiren og komikken til at få folket til at vågne. For når man ler, trækker man frisk luft til forstanden, og det har vi brug for. Vi skal også i dag huske at sætte spørgsmålstegn ved forførerne, siger Niels Vandrefalk.

Årets forestilling er fræk, frodig og festlig - og med masser af musik og andre lyde, lover teaterlederen.

Det sørger blandt andet PigeBanden for.

Via et samarbejde med Ung Sorø har Niels Vandrefalk arbejdet med seks piger, der i »Kilde-Reysen« er kommet i godt selskab med teatrets garvede skuespillere.

For nogle af pigerne er det første gang, de er med i så stor en teateropsætning. For dem alle har det været både en grænseoverskridende og en krævende opgave, men de er alle vilde med at spille teater.

- Man kommer virkelig tæt på hinanden i sådan et forløb. Vi har grinet, og vi har grædt undervejs, og vi har også opbygget et venskab, fortæller Carla Esther Vibe Mogensen på 15 år.

Rikke Juhler Nielsen og Olivia Foersom Danielsen går i samme klasse til daglig og er gode veninder. - Vi kan være lidt skøre med hinanden på skolen, og det er dejligt, men her i Holberg Teatret kan vi rigtig folde os ud, siger Rikke Juhler Nielsen. Olivia supplerer:

- Ja, her er alle lidt skøre, og så kan vi være skøre sammen.

De nyder det frirum, men alle pigerne synes også, det er hårdt arbejde at spille amatørteater.

- Man må sige nej til rigtig mange ting, når vi øver her i weekenderne. Når vi har forestillinger, er vi først hjemme ved midnatstid og skal i skole tidligt næste morgen. Det kan godt blive lidt hårdt, mener Amanda Otto Frandsen på 13 år.

Niels Vandrefalk glæder sig til at præsentere »Kilde-Reysen« for publikum. Det er hans 10. forestilling med Holberg Teatret, og i år er der meget mere musik med, end der plejer at være.

- Stemningen kommer med musikken. Jeg glæder mig, siger teaterlederen.

Holberg Teatrets forestilling »Kilde-Reysen« har premiere mandag 25. juni kl. 19.30. Derefter spilles der tirsdag 26. juni til lørdag 30. juni kl. 19.30.

Fra klokken 18.15 kan man nyde en bestilt picnickurv eller selv tage mad med.

Du kan bestille billetter til forestillingen via www.billetten.dk og på Sorø Bykontor tlf. 57 87 70 20 eller direkte hos Holberg Teatret tlf. 20 16 02 16.

Spillestedet er Akademihaven i Sorø - tæt på Kinahøjen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk