21. august 2019
Fodbold-formand Karin Dam Pedersen - her fotograferet ved indvielsen af kunstgræsbanen i Dianalund - mener, at kommunen giver med en hånd og tager med tre. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Fodbold-formand Karin Dam Pedersen - her fotograferet ved indvielsen af kunstgræsbanen i Dianalund - mener, at kommunen giver med en hånd og tager med tre. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldklubber ryster på hovedet over spare-forslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldklubber ryster på hovedet over spare-forslag
Sorø - 11. september 2018 kl. 17:01
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Blandt årets sparemuligheder for Sorø Byråd er forholdene for kommunens fodboldklubber. Både hos dem, der har rigtigt græs - og dem, der har kunstgræs. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

På kunstgræsset, som findes ved Sorø Hallen, ved Holberghallen og Frederiksberghallen - sidstnævnte har to baner - vil der være penge at spare om vinteren, foreslås det.

Dels ved helt at lukke af for kunstgræsbanerne i frostvejr, så man ikke skal afsætte 96.000 kr. årligt på optønings-stoffet »Ice-breaker«.

Og dels ved at lade være med at afsætte 106.000 kr. årligt til snerydning på de fire kunstgræsbaner i kommunen. Enten kan klubberne selv rydde sne - eller også kan de lade være med at bruge banerne ved snevejr, lyder forslaget.

Så er der de gammeldags græsbaner, som der er en del af i kommunen. Også flere end strengt nødvendigt, påpeger forvaltningen, der mener, at fodboldspillet kan samles på færre græsbaner, og man derved kan spare 275.000 kr. årligt på at nøjes med at slå en del af fodboldbanerne en enkelt gang om året.

De baner der er i spil til minimal græsslåning er dem ved Fjenneslevhallen, i Bjernede, i Niløse, i Kirke Flinterup, ved Skolevej på Frederiksberg og to af banerne i Ruds Vedby.

Formand for Dianalund IF Fodbold, Karin Dam Pedersen, forstår overhovedet ikke, at kunstgræsset er med i spareplanerne:

- Så var der jo slet ingen grund til at give os de baner. De giver med en hånd og tager med tre, siger hun.

Ude i Bjernede sidder formand for SBG&I Fodbold, Carsten Larsen og er mindst lige så forundret over forslaget om kun at få slået græs en gang årligt på de baner, der bruges af fodboldsamarbejdet mellem Slaglille-Bjernede og Alsted-Fjenneslev, nemlig Team AS:

- Nogle gange tager man sig til hovedet. Hvis det bliver gennemført, kan vi lige så godt lukke klubben, siger han til Dagbladet og Sjællandske.

Læs hele artiklen i Dagbladet og Sjællandske - eller vores e-avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk