17. januar 2018
Fire har givet bud på Ankerhus, der startede sit liv som husholdningsskole og i dag er en del af Professionshøjskolen Absalon. Foto: Anders Ole Olsen
Fire har givet bud på Ankerhus, der startede sit liv som husholdningsskole og i dag er en del af Professionshøjskolen Absalon. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire har budt på Ankerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire har budt på Ankerhus
Sorø - 06. oktober 2017 kl. 15:30
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da fristen for at komme med et bud på Ankerhus udløb i denne uge, havde fire vist interesse for at købe det store og historiske bygningskompleks. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Det glæder den nuværende ejer af bygningerne, Professionshøjskolen Absalon (tidl. UCSJ):

- Det er vi faktisk meget tilfredse med. Det er jo en speciel ejendom. Det er også interessante bud, som vi nu arbejder videre med, siger professionshøjskole-direktør Søren Lind Christiansen til Dagbladet og Sjællandske.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvilken type budgivere (og dermed forventet ny anvendelse af bygningerne) der er tale om.

Søren Lind Christiansen forventer, at der vil kunne være en afklaring på, om Ankerhus går videre til ny ejer, indenfor en måned.

Når Professionshøjskolen Absalon ønsker at sælge bygningerne, skyldes det, at professionshøjskolen har besluttet at flytte stedets elever og lærere til en campus i Slagelse. En flytning, der forventes at kunne ske i 2020.

Professionshøjskolen har ved et salg betinget sig at kunne blive boende som lejere, indtil flytningen er mulig.

Udover hele Ankerhus-komplekset ejer Abslon også den tidligere statsamt-bygning på den anden side af vejen. Her har Absalons administration til huse i en ca. 2400 kvm. stor rød murstensejendom.

Også administrationen skal flyttes, men det vil ske på et senere tidspunkt, og derfor er den bygning endnu ikke sat til salg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk