25. marts 2019
Ammar Alzilaa sammen med Kia Skov Jensen, der var hans kontaktperson, da han flyttede ind på Katrinelystgården. De holder stadig kontakten. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Ammar Alzilaa sammen med Kia Skov Jensen, der var hans kontaktperson, da han flyttede ind på Katrinelystgården. De holder stadig kontakten. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til dem der gjorde en forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til dem der gjorde en forskel
Sorø - 09. oktober 2018 kl. 06:01
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sarah Popp er ikke i tvivl. Uden Katrinelystgården ville hendes liv ikke se ud, som det gør i dag.

I 2011 flyttede hun ind på unge-tilbuddet. Som en 15-årig pige, for hvem der ikke rigtig var noget godt i livet at komme efter:

- Jeg gik i byen tre gange om ugen. Jeg havde ansvaret for mine søskende. Jeg havde dårlige kammerater. Jeg var en pige uden de store chancer, siger Sarah Popp til Dagbladet og Sjællandske.

Hun boede på Katrinelystgården frem til sommeren 2016:

- Jeg havde lige pludselig nogen, der bekymrede sig om mig. Om jeg havde det godt, om jeg fik læst mine lektier. Der var nogen, der tog sig af mig. Det har betydet alt. Det har betydet, at jeg fik en fremtid, siger Sarah Popp.

I dag læser hun til socialrådgiver og bor i Esbjerg sammen med sin kæreste og sin datter Celina, hvis nylige fødsel også blev præget af Katrinelystgården. Sarahs kontaktperson i unge-tilbuddet, Lotte Klingenberg, var nemlig både med til fødslen og den efterfølgende barnedåb.

Katrinelystgården har været et tilbud for danske unge, der har det svært, men også for de unge uledsagede flygtninge, der er kommet til landet de senere år.

En af dem er Ammar Alzilaa, der kom hertil fra Syrien. Han betegner det som et kæmpe held, at han landede på Katrinelystgården og i Sorø:

- De har virkelig hjulpet mig meget. Jeg er blevet støttet i min skolegang, og jeg har fået en værtsfamilie her. Jeg har været så heldig, siger han til Dagbladet og Sjællandske.

Ammar Alzilaa går i dag i 10. klasse i Slagelse. Han håber at kunne læse videre på HF. Med fokus på sprog, for han håber en dag at få et job, hvor han kan arbejde med netop sprog.

Ammar Alzilaa kom til Sorø og Katrinelystgården i 2015 og boede på stedet i to-et-halvt år. Og han holder stadig kontakten med både personale og beboere fra stedet.

Alt ialt har 98 unge boet på Katrinelystgården i løbet af de ni år, tilbudet har eksisteret. Og i alt 28 har været tilknyttet som ansatte.

For nogle måneder siden besluttede Sorø Byråd, at tilbuddet skal lukke pr. 30 november. Behovet for stedet er ikke længere stort nok.

Derfor har der netop været holdt en fælles afskedsreception hos Ung Sorø, som Katrinelystgården hører under.

Tidligere leder af Ung Sorø, Mogens Schwensen, sagde i sin tale, at arbejdet med de unge på Katrinelystgården har været en af de ting, der gav ham lyst til at stå op om morgenen og tage på arbejde:

- Det kan godt være, at I synes, at vi har gjort meget for jer. Vi har gjort, hvad vi kunne. Men hvis I vidste, hvor meget I har givet os ansatte, ville I nok blive overrasket. At hjælpe andre giver varme, ro og glæde. I har været min livsmedicin, sagde Mogens Schwensen og tilføjede en sidste opfordring:

- Vælg at blive nogle gode borgere. Gør os stolte.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk