18. december 2017
Rolf Clausen og de øvrige medlemmer af børn og undervisningsudvalget vil gerne have fædrene på banen, når det handler om børnenes sprogudvikling. Foto: Bjørn Armbjørn.
Rolf Clausen og de øvrige medlemmer af børn og undervisningsudvalget vil gerne have fædrene på banen, når det handler om børnenes sprogudvikling. Foto: Bjørn Armbjørn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fædrene skal deltage i børnenes sprogudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fædrene skal deltage i børnenes sprogudvikling
Sorø - 18. juni 2017 kl. 08:52
Af Bjarne Stenbæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn og undervisningsudvalget ønsker del i puljen for medarbejderdrevet innovation. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Et forsøg, der skal bringe fædrene på banen, når det handler om at udvikle børns sprog-færdigheder, bliver børn og undervisningsudvalgets bud på et projekt under betegnelsen »medearbejderdrevet innovation«.

- Byrådet afsatte i budgetfasen sidste år en halv million kroner til medarbejderdrevet innovation, fortæller udvalgsformand Rolf Clausen (V).

- Chefgruppen har peget på muligheden for at inddrage fædrene i udviklingen af børns sproglige kompetencer. Det synes vi i udvalget er en god idé.

- Vi får meldinger fra fagcentret om, at flere og flere børn ikke har sproglige kompetencer til at kunne indgå i en ganske almindelig dialog, fortsætter han.

- Fædrene kan rent faktisk en masse, men det er ikke altid så let for fædrene at komme til. Faktisk kan fædrene spille en væsentlig rolle, når det handler om sprogstimulering - det kan for eksempel være på værkstedet, til sport, i haven, på fisketuren

Projektet tager udgangspunkt i børn i førskole-alderen eller indskolings-alderen. De udvalgte fædre skal på et kursus, der består af fire sessioner fra halvanden til to en halv times varighed. I en del af sessionerne deltager børnene også.

- Fædrene skal klædes på, så de kan tænke sprogstimulering ind de daglige relationer med barnet, siger Rolf Clausen.

- Målet er, at vi kan se på de tests, der gennemføres i folkeskolen, vil vise, at bundniveauet bliver hævet.

Den halve million bruges sådan, at 250.000 kroner frigives nu, mens de øvrige 250.000 kroner udløses i efteråret 2017.

Fædre-projektet konkurrerer med tre andre projekter. »Lydbaserede historiefortællinger om Sorø«, »Temacykelruter« og »Sorø app« er de tre andre, og de hører under kultur- og fritidsudvalget. Når forslagene er politisk behandlet, fordels pengene mellem de forslag, der er godkendt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk