31. maj 2020
Sagen om en dødsulykke på en byggeplads i Sorø i oktober 2017 bliver behandlet i byretten i Næstved. Foto: Ulla Grundtvig Brask
Sagen om en dødsulykke på en byggeplads i Sorø i oktober 2017 bliver behandlet i byretten i Næstved. Foto: Ulla Grundtvig Brask
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Entreprenørfirma i retten efter dødsulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entreprenørfirma i retten efter dødsulykke
Sorø - 23. december 2018 kl. 06:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sagen om en arbejdsulykke i Sorø, hvor en 57-årig mand blev dræbt, bliver behandlet ved byretten i Næstved. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

Et lokalt entreprenørfirma er blevet tiltalt for at overtræde arbejdsmiljøloven efter en dødsulykke, hvor en 57-årig mand blev dræbt.

Arbejdsulykken skete den 4. oktober 2017 på en byggeplads på Skjalm Hvidesvej i Sorø.

Ifølge anklageskriftet arbejdede den afdøde mand i en cirka 2 meter bred og cirka 2,7 meter dyb udgravning, uden at arbejdet var planlagt, tilrettelagt eller udført sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Ifølge anklageskriftet var der placeret opgravet jord på kanten af udgravningen. Da manden senere befandt sig nede i hullet, skred jorden sammen og ramte ham, så han blev dræbt.

Anklagemyndigheden mener, at virksomheden skal straffes med en bøde på 80.000 kroner.

Retssagen er netop gået i gang, og virksomheden nægter sig skyldig.

Tirsdag var første dag i retten. Man forventer at kunne afsige dom efter retsdag nummer to. Det bliver i 2019, men datoen er endnu ikke fastlagt. Sagens vidner har givet deres forklaring, og nu mangler anklager og forsvarer at procedere.

Anne Refsgaard er virksomhedens forsvarsadvokat. Ifølge hende handler sagen om, hvilke instruktioner der blev givet i situationen.

- Det centrale er, hvilken instruks arbejdsgiver har givet. Det er min opfattelse, at arbejdstager har udført arbejdet på en anden måde, end han blev instrueret til, siger hun.

Hun mener, at virksomheden skal frifindes.

- Det er en tragisk ulykke, men vi mener ikke, at virksomheden har gjort noget galt, siger Anne Refsgaard.

Arbejdsulykken førte til, at Arbejdstilsynet gav virksomheden et såkaldt strakspåbud, der blandt andet sagde, at virksomheden skulle få orden på sikkerheden. Strakspåbuddet ankede firmaet til Arbejdsmiljøklagenævnet under henvisning til, at medarbejderen handlede på egen hånd.

Arbejdsmiljøklagenævnet gav Arbejdstilsynet medhold i, at entreprenørfirmaet alt andet lige havde ansvaret for at føre et effektivt tilsyn.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk