16. januar 2019
Oliver Eriksen fik besøg af sin mormor ved indvielsen af skolehaverne i Stenlille. Han deler et bed med en kammerat.Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Oliver Eriksen fik besøg af sin mormor ved indvielsen af skolehaverne i Stenlille. Han deler et bed med en kammerat.Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever har fået skolehaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever har fået skolehaver
Sorø - 13. juni 2018 kl. 13:15
Af Lene Berthelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De står der »skulder ved skulder«. De mange højbede på det indhegnede areal ved siden af Sandlyng Børnehus.

Hvert lille højbed er inddelt i felter, og årets høst er begyndt at titte op af jorden.

Her er en kartoffelplante på vej. Dér vifter en majsplantes blade i sommervinden. Og et tredje sted anes konturerne af en kommende strunk solsikke.

Fælles for alle højbedene er, at det er elever fra 4. og 5. klasse på Stenlille Skole, der står for dem. De har sået og plantet, de sørger for, at planterne ikke udtørrer i det lune vejr, og de får også glæden af at smage på kartoflerne, ærterne, majsen og alt det andet, der er sat i jorden. Det skriver Dagbladet og Sjællandske.

Oliver Eriksen er en af de elever, der har været med til at etablere skolehaven, der bliver videregivet til andre elever, når han selv er kommet i 6. klasse.

Han har tilplantet højbedet sammen med en klassekammerat:

- Vi talte om det, og blev enige om, hvad vi skulle have, og det blev bl.a. kartoffel, ærter, majs og solsikke, siger Oliver Eriksen.

Han har prøvet at have et lille stykke have derhjemme, men sådan seriøs og forpligtende havepasning bliver han først udsat for nu:

- Det er ok, men det er også meget arbejde. Så det er ikke noget, der har givet mig lyst til at gøre mere ved havearbejdet derhjemme, siger han.

Hvis man gerne vil følge skolehaverne gennem de forskellige sæsoner, kan man finde skolehavernes side på facebook.

Da der også kan være brug for vanding og pasning af haverne i skoleferier, vil Stenlille Skole gerne i kontakt med frivillige, der kunne have lyst til at give et nap med.

Skulle man have det, kan man skrive på email dian2493@skskoler.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk