19. marts 2019
Vita Schmidt kommer fast i baptistkirken i Roskilde. Troen giver hende sikkerhed og vished. Også i den livssituation hun er i nu: Med diagnosen uhelbredelig kræft.Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Vita Schmidt kommer fast i baptistkirken i Roskilde. Troen giver hende sikkerhed og vished. Også i den livssituation hun er i nu: Med diagnosen uhelbredelig kræft.Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døden kommer før end ventet for Vita

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døden kommer før end ventet for Vita
Sorø - 07. juli 2018 kl. 06:35
Af Ulla Grundtvig Brask
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Der er et liv efter døden sammen med Gud. Hvem frygter det?

Ikke Vita Schmidt fra Stenlille, der har været kristen siden 1970.

Troen har fyldt meget i hendes liv, og den gør det på en helt særlig måde netop nu. 66-årige Vita Schmidt har nemlig fået at vide, at hun har uhelbredelig kræft i den ene lunge, og hun har netop sagt ja til livsforlængende behandling.

Vita Schmidt frygter ikke døden, for hun tror som kristen på, at den opstandne Kristus vil stå og tage imod, når den tid kommer.

- Man kan ikke sige, at jeg glæder mig, men man kan sige, at jeg ser frem til det, når den tid er. Min tid er så bare blevet kortere end forventet.

Det er ikke det samme som, at Vita Schmidt er frygtløs. Men det, hun er bange for, handler udelukkende om forløbet frem til døden.

- Og så er jeg bange for, at livet går mig forbi, uden at jeg opdager det. Fordi jeg har så travlt med at rende til den ene behandling efter den anden. Det er derfor, jeg er kritisk over for det med livsforlængende behandling, siger Vita Schmidt, der er baptist og tilknyttet baptistkirken i Roskilde sammen med sin mand Ib Bermann Schmidt.

Læs hele artiklen i DAGBLADET Ringsted og Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk